Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Πρέσβη της Ολλανδίας

Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά και το αίτημα της ελληνικής πλευράς να αποσυρθούν το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 με την Πρέσβη της Ολλανδίας, Stella Ronner-Grubačić, με την οποία συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Πρέσβη της Ολλανδίας για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποσυρθούν το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τόνισε, επίσης, ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η περαιτέρω ενίσχυση αμοιβαίας επωφελούς διμερούς αμυντικής συνεργασίας, καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.