Μακάριος Λαζαρίδης: Η ΔΕΔΑ δημοπρατεί το φυσικό αέριο στην Καβάλα εντός του φθινοπώρου

Τα εύσημα από τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σε Χατζηδάκη-Μέτιο-Αντωνιάδη που κατάφεραν να επιλύσουν τις αστοχίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το έργο σύνδεσης της Καβάλας με το φυσικό αέριο θα δημοπρατηθεί εντός του φθινοπώρου. Αυτό ανακοίνωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Center TV και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κομνηνό.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ. Λαζαρίδη με το διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μ. Τσάκα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κάνει γνωστό ότι η ΔΕΔΑ, στη δημοπράτηση των πρώτων έργων, δεν θα περιελάμβανε το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα, ωστόσο είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει με επόμενη δημοπράτηση. Κάτι που επιβεβαιώνεται στην παρούσα φάση και αφού προηγουμένως έθεσε το ζήτημα σε όλους τους αρμοδίους και πιο συγκεκριμένα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη. Και οι τρεις συνέβαλαν έτσι ώστε να επιλυθούν οι αστοχίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, άσκησε κριτική τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.) όσο και στους τρεις πρώην κυβερνητικούς τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή με την αδράνειά τους καθυστέρησαν τη σύνδεση της Καβάλας με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

«Το Νοέμβριο του 2019 απευθύνθηκα στη ΔΕΔΑ και ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα με το οικιακό φυσικό αέριο στην περιοχή μας. Εκεί έμαθα ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση και οι προηγούμενες διοικήσεις ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ δεν δημοπράτησαν το απαραίτητο έργο που θα έπρεπε να έχει προηγηθεί, την κατασκευή δηλαδή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό. Όμως έμαθα έκπληκτος, αυτός είχε προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί το 2023! Όταν δηλαδή πιθανότατα τα χρήματα θα είχαν τελειώσει και θα έπρεπε να αναζητήσουμε νέα χρηματοδότηση».

Τελικά, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «από τότε έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις και  ταυτόχρονα με τη δημοπράτηση του έργου το επόμενο διάστημα, ο ΔΕΣΦΑ θα προχωρήσει και τις εργασίες στο Χαλκερό. Έτσι, η Καβάλα μας σύντομα θα έχει φυσικό αέριο».

Δελτίο Τύπου