ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για Μακάριο Λαζαρίδη: Πανταχού παρών αλλά μονίμως απών

Ανακοίνωση – απάντηση της Νομαρχιακής επιτροπής στις πρόσφατες ανακοινώσεις του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ για έργα στην περιοχή

Οι ανακοινώσεις του Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Παληό, οι συσκέψεις για το Παράλιο τείχος στην Παναγία καθώς και για το δίκτυο φυσικού αερίου, προκάλεσαν την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται ότι ο κ. Λαζαρίδης ανακοινώνει ως μεγάλες προσωπικές του επιτυχίες ό,τι κινείται, ό,τι σχεδιάζεται, ακόμη και ό,τι υπάρχει ως σκέψη στους φορείς του δημοσίου και των οργανισμών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Ερχόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στην Καβάλα…»

«Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, αλλά μονίμως απών, βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ερχόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στην Καβάλα, άρχισε να ανακοινώνει ως μεγάλες προσωπικές του επιτυχίες ό,τι κινείται, ό,τι σχεδιάζεται, ακόμη και ό,τι υπάρχει ως σκέψη στους φορείς του δημοσίου και των οργανισμών.

Μάθαμε λοιπόν ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα υπογειοποιήσει τα καλώδια στο Παλιό κατόπιν ενεργειών του. Μόνο που το έργο του ΔΕΔΗΕ έχει ξεκινήσει και αφορά παρεμβάσεις αυτής της μορφής σε όλο το Νομό, που χαρακτηρίζονται ως έργα βελτίωσης για την ενίσχυση του δικτύου. Τέτοιες εργασίες έγιναν και στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στις αρχές Ιουλίου με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας. Αυτό μπορεί να το ανακοινώσει αναδρομικά ο βουλευτής. Βοηθάμε.

Μάθαμε επίσης ότι θα γίνουν έργα στο παράλιο τείχος στην Παναγία. Μόνο που οι προτάσεις που ανέφερε ο Μακάριος είναι κλεμμένες από άρθρο του Αργύρη Μπακιρτζή (στον οποίο τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει αναφερθεί) και είναι ένα ευχολόγιο χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Όσον αφορά το έργο του δικτύου του Φυσικού αερίου, θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι, αν δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη τετραετία, ούτε η Καβάλα ούτε η ΑΜΘ ούτε και οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας (όπου τώρα ξεκινά η δημοπράτηση του έργου) θα έμπαιναν σε αυτόν τον σχεδιασμό. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την δεκαετία του ’90 μέχρι το 2015 αρνήθηκαν πεισματικά την ένταξη της περιοχής μας στον σχεδιασμό αφήνοντας την περιφέρειά μας εκτός. Αυτό έγινε πράξη με τις αποφάσεις που το υπουργείο Ενέργειας έλαβε από τις αρχές του 2018, τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τον Μάρτιο του ίδιου έτους, αλλά και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ τον Νοέμβριο του 2018. Το ότι ξεκινά η δημοπράτηση του έργου σήμερα, μετά δηλαδή από δύο χρόνια σχεδόν, δεν νομίζουμε ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση μπορεί να το λέει επιτυχία. Το γεγονός ότι η Καβάλα είναι σε μια δεύτερη φάση υλοποίησης έχει να κάνει με υπαρκτά προβλήματα, όπως η έλλειψη σταθμού χαμηλής πίεσης που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο Χαλκερό. Ελπίζουμε η παροιμιώδης πλέον ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ να μην φέρει ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις στο έργο, το οποίο, αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπήρχε ούτε σε μακέτα.

Αυτά λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας. Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν σκαρφιστούν εκεί στη Νέα Δημοκρατία, η αλήθεια είναι εδώ και θα τους διαψεύδει (παρά το γεγονός ότι τα ταϊσμένα από την λίστα Πέτσα ΜΜΕ δεν πρόκειται ούτε να θυμηθούν, ούτε να ερευνήσουν, ούτε να αμφισβητήσουν).

Όσον αφορά τον όψιμα Καβαλιώτη βουλευτή και την κυβέρνησή του, η αλήθεια είναι ότι ακόμη πορεύονται με τα έργα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  σχεδίασε και ξεκίνησε. Όταν και αν θα έχουν κάτι δικό τους να υλοποιείται, τότε ας καμαρώνουν. Ωστόσο η πρακτική των 14 μηνών διακυβέρνησής τους, που δημιούργησε πρωτοφανή ύφεση (πολύ πριν την πανδημία), ανεργία και λουκέτα επιχειρήσεων, καθώς και η πλήρως αποτυχημένη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, της υγείας, της παιδείας, του μεταναστευτικού (και ο κατάλογος δεν έχει τέλος), δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε τέτοιες θετικές εξελίξεις».