Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξοπλισμών

Ποια ήταν τα θέματα τα οποία τέθηκαν στα μέλη της Επιτροπής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό, Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τα ακόλουθα θέματα αρμοδιότητάς τους:

  1. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού-Προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλών Ελληνικών Υποβρυχίων»
  2. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Έλεγχος/Συντήρηση Κ/Β RAM»
  3. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Προμήθεια Πυροδοτικών Μηχανισμών CADs-PADs»
  4. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Επέκταση Ημερολογιακών Ορίων Ζωής των Επιχειρησιακών Πυραύλων SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας»

Σημειώνεται ότι αυτά τα σημαντικά υποπρογράμματα αφορούν στην αναβάθμιση της δύναμης πυρός, καθώς και στη διατήρηση της ικανότητας αυτοπροστασίας μονάδων κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεχής βελτίωση, αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και γενικότερα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και κορυφαία ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.