Μάκης Παπαδόπουλος: Προτεραιότητα η σιδηροδρομική σύνδεση Νέα Καρβάλη-Τοξότες από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» με αφορμή την έναρξη του σχεδιασμού των μεγάλων έργων στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Εν όψει του σχεδιασμού για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδόνιας – Θράκης, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι πρώτιστη ανάγκη για την Καβάλας είναι η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμανιού της Ν. Καρβάλης με τους Τοξότες Ξάνθης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Το συγκεκριμένο έργο έχει πλέον υψηλό βαθμό ωριμότητας μελετών»

«Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Μέτιου, ξεκινά ο σχεδιασμός για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομών μέσω του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πρώτιστη ανάγκη να διεκδικηθεί και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμένα της Ν. Καρβάλης με τους Τοξότες Ξάνθης.

Το έργο αυτό έχει πλέον υψηλό βαθμό ωριμότητας μελετών και παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε η Καβάλα να αναδειχθεί σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και να ενισχύσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές προς όφελος των πολιτών μας.

Ταυτόχρονα, η σιδηροδρομική σύνδεση έχει Εθνική και Ευρωπαϊκή σημασία, καθώς συνδέει το λιμάνι της Καβάλας με τη Βαλκανική και Ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Η προτεραιότητα αυτή δεν πρέπει να υποβαθμίσει καθόλου και τις άλλες αναπτυξιακές διεκδικήσεις της Καβάλας που επίσης πρέπει να προωθηθούν: οδικός άξονας Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες, ολοκλήρωση έργων εμπορικού λιμένα, Περιμετρική Καβάλας, Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία.

Ο Δήμος Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και όλοι οι τοπικοί παράγοντες και φορείς οφείλουν να συντονιστούν, ώστε να τεθεί από κοινού η διεκδίκηση αυτή άμεσα σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων».