ΚΚΕ Καβάλας: Οι τοπικοί άρχοντες της Καβάλας δίνουν χέρι βοηθείας στην Κυβέρνηση

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής της Καβάλας, με αφορμή τις δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Καβάλας εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Εντονη κριτική ασκεί προς τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Καβάλας η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις για την ετοιμότητα των φορέων τους εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, τους οποίος κατηγορεί ότι βοηθούν την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναρωτιέται ποια είναι η «άριστη λειτουργία των σχολείων» που επικαλείται ο Θόδωρος Μουριάδης, όταν τα παιδιά θα κάνουν μάθημα σε αίθουσες των 20-25 ατόμων, όταν τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές είναι τα ίδια με πέρσι και όταν ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών είναι επίσης ο ίδιος με πέρσι. Ενώ για τον Κώστα Αντωνιάδη στηλιτεύει τις δηλώσεις τους για τα σχολικά δρομολόγια.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ

«Με τους αγώνες μας θα προστατεύσουμε την υγεία και τη μόρφωση μας»

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια όλα όσα κατάφερε ο λαός στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, με τις θυσίες του και την προσήλωση του στα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας από τον κορονοϊό. Απόδειξη για αυτό η πολιτική της στο θέμα του τουρισμού όπου προσάρμοσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, με δειγματοληπτικούς και όχι καθολικούς ελέγχους, των αεροπορικών εταιριών και των εφοπλιστών, όπου επέβαλε πληρότητα 85% στα πλοία και 100% στα αεροπλάνα.

Μια κυβέρνηση που αποφάσισε να τζογάρει και με την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη που θα μπορούσε να κάνει, γνωρίζοντας την κατάσταση, τις ελλείψεις και το ενδεχόμενο επόμενου κύματος της πανδημίας, εδώ και μήνες.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει γερούς συνοδοιπόρους και στυλοβάτες στην Τοπική Διοίκηση. Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας ότι «τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν άριστα…»! ακολούθησε σήμερα και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι τα σχολικά δρομολόγια θα γίνουν όπως και πέρυσι, με 100% πληρότητα των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ, με 4 άτομα στα ταξί!

Πλήρως εναρμονισμένοι με την κυβέρνηση ο εκλεγμένος Δήμαρχος με το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ και ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης με το χρίσμα της ΝΔ, «εναρμονίζονται» και μεταξύ τους!

Αλήθεια τι εννοεί ο κύριος Δήμαρχος; Ποια είναι η «άριστη λειτουργία των σχολείων» όταν στην πλειοψηφία τους (με πιο χαρακτηριστική και ασφυκτική περίπτωση αυτή του 6ου Λυκείου) τα παιδιά θα βρίσκονται σε αίθουσες άνω των 20-25 μαθητών; Όταν τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι! Όταν ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών είναι ακριβώς ο ίδιος με πέρυσι, αν και οι ανάγκες λόγω της πανδημίας είναι πολλαπλάσιες. Βέβαια η δήλωσή του ότι θα διαθέσει κονδύλια για να προσλάβει επιπλέον καθαρίστριες αποτελεί από μόνη της ομολογία ενοχής!

Αλήθεια τι εννοεί ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης με το «100% πληρότητα»; Έχει δει ο ίδιος την κατάσταση των αστικών λεωφορείων τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες που σχεδόν δεν μπορούν να κλείσουν τις πόρτες τους;

Ας μάθουν όμως οι ίδιοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια σε σχολικές αίθουσες 25 και πλέον μαθητών, χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις, χωρίς καθαρίστριες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει το όριο των 15 μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί δεν θα συμβιβαστούν με το στοίβαγμα των μαθητών στα λεωφορεία.

Με τους αγώνες μας θα προστατεύσουμε την υγεία και τη μόρφωση μας».