ΚΙΝΑΛ: Τροπολογία για την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Κίνημα Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, κατέθεσε την τροπολογία για την οριστική επίλυση του ζητήματος το οποίο έχει ανακύψει εδώ και χρόνια-Τι περιλαμβάνει η τροπολογία και οι σπόντες στους βουλευτές Καβάλας

H  κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας κατέθεσε για δεύτερη φορά μετά τις 13 Ιουλίου 2020 τροπολογία για την οριστική επίλυση του ζητήματος το οποίο έχει ανακύψει εδώ και χρόνια σχετικά με την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

Η εν λόγω τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας και θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στη Βουλή, προβλέπει τη δυνατότητα να κατατάσσονται ή, όπου συντρέχει περίπτωση, να μεταφέρονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ίδια ειδικότητα, στις οργανικές μονάδες των οικείων Ο.Τ.Α. και για τους εργαζόμενους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί από την λήξη τους μέχρι και την 30.09.2020, για τους οποίους αναγνωρίστηκε δικαστικά με τελεσίδικη απόφαση ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού ή νομικά πρόσωπα αυτών, αναδρομικά από την αρχική τους πρόσληψη, που ανάγεται σε χρόνο 7 τουλάχιστον ετών πριν την 18.12.2018.

Την προηγούμενη φορά που καταθέσαμε την ίδια τροπολογία, η αρμόδια Υπουργός κ. Μενδώνη αρνήθηκε να την συμπεριλάβει ως διάταξη στο τότε Σχέδιο Νόμου.

Τονίζαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου, πως ήταν η στιγμή οι βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας να αποδείξουν ότι είναι χρήσιμοι: Να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία και να ζητήσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν να πράξουν το ίδιο.

Δυστυχώς, όμως, δεν το έπραξαν και ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν έλαβε οριστική λύση.

Μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και χωρίς κομματικές παρωπίδες, ζητάμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την εν λόγω τροπολογία, ζητώντας από τον κ. Κικίλια να εντάξει την τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου ώστε να τεθεί προς ψήφιση.