Κίνημα Αλλαγής: Προβληματική η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Καβάλας

Απορρίφθηκε η τροπολογία την οποία κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»-Καρφιά προς τους βουλευτές του Νομού και δη για εκείνους της ΝΔ «που το μόνο που δεν μας έχουν παρουσιάσει ως επιτυχία είναι πως κάθε μέρα ξημερώνει»

Πριν από λίγες μέρες η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας κατέθεσε για δεύτερη φορά μετά τις 13 Ιουλίου 2020 τροπολογία για την οριστική επίλυση του ζητήματος το οποίο έχει ανακύψει εδώ και χρόνια σχετικά με την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ].

Ωστόσο η τροπολογία απορρίφθηκε, με το κόμμα να χαρακτηρίζει αυτήν την εξέλιξη ως «ενδεικτική της προβληματικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που τυγχάνει η Π.Ε. Καβάλας», κάνοντας ειδική μνεία στους βουλευτές Καβάλας της ΝΔ «που μέχρι στιγμής το μόνο που δεν μας έχουν παρουσιάσει ως επιτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πως κάθε μέρα ξημερώνει».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Όπως είναι γνωστό, το Κίνημα Αλλαγής δεν εξέλεξε Βουλευτή στην Π.Ε. Καβάλας στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Παρά το γεγονός αυτό, οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή μέσω των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για θέματα που αφορούν την Π.Ε. Καβάλας είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Τελευταία παρέμβασή μας ήταν η κατάθεση τροπολογίας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο συζητήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς όχι μόνο να αιτιολογήσει την απόρριψη, αλλά και χωρίς να λάβει θέση επί του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Η κατάθεση και η απόρριψη της εν λόγω τροπολογίας είναι ενδεικτική της προβληματικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που τυγχάνει η Π.Ε. Καβάλας.

Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας κατέθεσε την αν όχι μοναδική, έστω από τις λίγες, τροπολογίες για ζήτημα που αφορά τους φορείς και τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, αποδεικνύοντας πως μπορεί να καλύψει επάξια το έλλειμμα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που έχουν δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα.

Ειδικά μνεία, φυσικά, θα πρέπει να γίνει στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρουν το βάρος της ευθύνης για την απόρριψη της εν λόγω τροπολογίας και την μη οριστική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι τοπικοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι στιγμής το μόνο που δεν μας έχουν παρουσιάσει ως επιτυχία της «Κυβέρνησης Μητσοτάκη» είναι πως κάθε μέρα ξημερώνει, θα πρέπει επιτέλους είτε να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τους πολίτες της Καβάλας είτε να απολογηθούν για την αδράνεια και την εγκληματικής τους αδιαφορία.