Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ενημέρωσε τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Για τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε την Τετάρτη (23/9) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τοποθετήθηκε για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία διήρκεσε δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά, προήδρευσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου στις 18:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, σε συνδυασμό με το άρθρο 72 του Ν.3883/2010, σχετικώς με τη νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων».