Κ. Αντωνιάδης για Θ. Μαρκόπουλο: Δεν τηρούσε τις οδηγίες του κ. Μέτιου, δεν είχε καν επικοινωνία μαζί του!

Ευθείες «βολές» του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας προς τον προκάτοχό του για τα έργα στη Θάσο που δεν έγιναν, με αποτέλεσμα το νησί να είναι αθωράκιστο από τις πλημμύρες

Σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε στην Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας Νέα Εγνατίας της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2020, ο Κώστας Αντωνιάδης «χρέωσε» στον Θόδωρο Μαρκόπουλο τη μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στο νησί της Θάσου λόγω «μη επικοινωνίας του με τον Χρήστο Μέτιο».

Ως γνωστόν, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είχε «συγκρουστεί» ανοιχτά με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και «κατέβηκε» στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης με την οποία και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας.

«Τα έργα στη Θάσο είναι ήδη υπό ολοκλήρωση και έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού μετά τις καταστροφές. Δυστυχώς και από την προηγούμενη διοίκηση δεν έγιναν κάποια έργα, παρά το γεγονός πως είχαν πεντέμισι χρόνια στη διάθεσή τους. Δεν έγιναν έργα παρεμβάσεων στο νησί ώστε να υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση, πολύ δε περισσότερο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016. Έτσι, το νησί έμεινε έρμαιο των διαθέσεων των καιρικών φαινομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συμπλήρωσε πως «μπορεί να ήταν και τότε διοίκηση του κ Μέτιου και Παυλίδη, όμως ο τ. Αντιπεριφερειάρχης δεν τηρούσε τις οδηγίες του κ Μέτιου και είναι κάτι που έχει καταγραφεί στην ιστορία, δεν λέμε κάτι κρυφό. Υπήρχαν συγκρούσεις και μάλιστα φτάσανε στο σημείο να μην υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους, κάτι που ήταν λάθος από την πλευρά του κ. Μαρκόπουλου. Πρέπει να βρίσκονται πάντα τρόποι προσέγγισης όταν ένας Περιφερειάρχης είναι αυτός που βγάζει τα κονδύλια. Ήταν κινήσεις που τις έχουμε πληρώσει ως Αντιπεριφέρεια Καβάλας».

Καθαρίζουμε ρέματα που έμεναν γεμάτα από φερτές ύλες 20-30 χρόνια!

«Δεν υπάρχουν μελέτες από την ώρα που ανέλαβα και αυτό δείχνει ότι δεν υπήρχε προεργασία από το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εμείς αμέσως φροντίσαμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις στη Θάσο, όπως τα τοιχία αντιστήριξης στην Ποταμιά, στον δρόμο από το Καζαβήτι προς την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου υπάρχουν κατολισθήσεις. Δυστυχώς αμαρτίες παλαιότερων ετών υπάρχουν και από τους δήμους, γιατί είδαμε τα ρέματα να έχουν να καθαριστούν πάνω από 20-30 χρόνια!

»Βγάλαμε ένα έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων του χερσαίου τμήματος της Καβάλας, ένα άλλο ποσό  300.000 ευρώ για το νησί της Θάσου, αλλά δεν μπορούμε να καθαρίσουμε όλα τα ρέματα της Καβάλας. Γίνεται μια ιεράρχηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και βάσει αυτής καθαρίζουμε όλα τα ρέματα που χρήζουν καθαρισμού. Για τα δε επόμενα χρόνια προγραμματίζεται ο ολικός καθαρισμός τους. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι τόσο συχνά που  χρειάζεται κάθε 2-3 μήνες να γίνονται παρεμβάσεις», δήλωσε ο Κώστας Αντωνιάδης.