Μακάριος Λαζαρίδης: Η επίσκεψη Πομπέο δείχνει το αμερικανικό ενδιαφέρον και για την Καβάλα

Ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία σχολίασε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας

Ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους κ. Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά, σχολίασε ότι «η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, κ. Μ. Πομπέο, η οποία μάλιστα δεν συνδυάζεται και με αντίστοιχη επίσκεψή του στην Τουρκία, έχει εκ των πραγμάτων ιδιαίτερη βαρύτητα, παρόλο που σε λιγότερο από έξι εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές».

Όπως είπε, «είναι μία σημαντική επίσκεψη, κατά την οποία θα υπάρξουν συζητήσεις για όλα τα θέματα. Το γεγονός ότι ο κ. Πομπέο επέλεξε να βρεθεί μόνο στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στα Χανιά, δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή της συμπρωτεύουσας, θα έλεγα ευρύτερα της Μακεδονίας, βεβαίως και της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, με δεδομένο τον διαγωνισμό για την παραχώρηση των δύο λιμανιών».

Στην ουσία, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «η Κυβέρνηση συνεχίζει αυτό που είχε ξεκινήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας το πλαίσιο για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, παρόλο που τελικά στη Βουλή ψήφισε “παρόν”. Πλέον η χώρα μας έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, κτίζοντας πολλές ισχυρές συμμαχίες και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με την Ευρώπη και με τον αραβικό κόσμο».

Υπογράμμισε δε τη βούληση της Κυβέρνησης για εθνική συνεννόηση, προς την οποία πάντως, όπως ανέφερε, δεν συμβάλλουν δηλώσεις, όπως αυτή της αναπληρώτριας υπεύθυνης του τομέα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Τζάκρη για τον Πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.