Χρήστος Ποτόλιας: Οι «μονομάχοι» των πρωινών ΜΜΕ ήπιαν το «αμίλητο νερό»!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης «αδειάζει» Διοίκηση αλλά και Αντιπολίτευση στον Δήμο Καβάλας που δεν δέχθηκαν καν να συζητήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης

Οι δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας έχουν μετατρέψει τον Δήμο «σε χρήσιμο, καλά λαδωμένο γρανάζι της κεντρικής εξουσίας», καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας με αφορμή τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 κατά τη συνεδρίαση του Σώματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο ο Διοίκηση όσο και η Αντιπολίτευση όχι μόνον δεν υπερψήφισαν την πρόταση της παράταξής του να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις εργασίας των 72 εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, αλλά δεν δέχθηκαν καν να τη συζητήσουν.

«Γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», υπογραμμίζει ο κ. Ποτόλιας, «αδειάζοντας» όχι μόνον τη Διοίκηση του Δήμου αλλά και, κυρίως, όσους αντιπολιτευόμενους «μάχονται» καθημερινά στα πρωινά ΜΜΕ της Καβάλας «για το καλό του Δήμου και των δημοτών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

Πλήρης ταύτιση των «μονομάχων» στην ομηρία των εργαζόμενων στην πλημμελή καθαριότητα των σχολείων

«Στη σημερινή (20/28-09-2020) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσαμε να μπει σε ψηφοφορία η μετατροπή των 72 συμβάσεων μερικής απασχόλησης των καθαριστριών/των των σχολείων σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Και, ω του θαύματος, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με το σύνολο των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και των Δημοτικών Συμβούλων, ούτε συζήτηση έγινε για το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων, ούτε σε ψηφοφορία φυσικά τέθηκε.

Για τη μη συζήτηση του θέματος και για το ότι δεν μπήκε σε ψηφοφορία την ευθύνη ανέλαβε ο Πρόεδρος, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη και του Δημάρχου.

Όσο δε για τους «μονομάχους», που τα πρωινά στα ΜΜΕ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το «καλό της Καβάλας», δεν έβγαλαν «άχνα», ήπιαν το αμίλητο νερό.

Γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Σχολείων πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τίποτε δεν έχουν να περιμένουν από πολιτικές δυνάμεις που έχουν μετατρέψει τον Δήμο σε χρήσιμο, καλά λαδωμένο γρανάζι της κεντρικής εξουσίας. Μιας μηχανής καλά μονταρισμένης, που όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών δεν βρίσκονται χρήματα, λένε ότι δεν αντέχει η οικονομία. ‘Όταν όμως πρόκειται για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων εκεί βρίσκεται πακτωλός εκατομμυρίων, που φυσικά με την άμεση και έμμεση φορολογία του κεντρικού κράτους, καθώς και με τα τέλη, τους δημοτικούς φόρους και τα χαράτσια, θα φορτωθεί στα γνωστά υποζύγια».