Κίνημα Αλλαγής σε Μακάριο Λαζαρίδη: Ή θα ζητήσετε συγνώμη από την ΕΛΜΕ Καβάλας ή θα πάτε στην Εισαγγελία

Σκληρή κριτική του ΚΙΝΑΛ στην Κυβέρνηση για την πολιτική την οποία ακολουθεί στην Παιδεία, αλλά και στον βουλευτή Καβάλας για τις δηλώσεις του περί των «βασικών υποκινητών των καταλήψεων»

Για «απόλυτο βαθμό η ολιγωρία της Κυβέρνησης» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία, προτείνοντας παράλληλα 5 βασικά μέτρα για «ανοιχτά, αλλά ασφαλή σχολεία».

Επιπλέον, το ΚΙΝΑΛ ασκεί δριμεία κριτική και στον βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριο Λαζαρίδη για τη δήλωσή του με την οποία «έδειξε» ως βασικό υποκινητή των καταλήψεων στα σχολεία την ΕΛΜΕ Καβάλας, προτρέποντάς τον «είτε να απευθυνθεί στην Εισαγγελία Καβάλας για να καταθέσει όσα γνωρίζει είτε να ζητήσει συγγνώμη από τα μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων, διάστημα επαρκές για να διαπιστωθεί σε απόλυτο βαθμό η ολιγωρία της Κυβέρνησης.

Η Υπουργός Παιδείας διέθετε 6 μήνες για να σχεδιάσει την ασφαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις τάξεις και απέτυχε παταγωδώς.

Τεράστιες μάσκες, ελλείψεις σε μέσα προστασίας, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και πλήρης άρνηση συνεργασίας χαρακτηρίζουν το έως τώρα κυβερνητικό έργο.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα, όσο είναι νωρίς.

Ζητούμε ανοιχτά, αλλά ασφαλή σχολεία.

  • Με 15 παιδιά ανά τμήμα
  • Με περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους
  • Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας
  • Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα.
  • Εφαρμογή επικουρικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις της Νέας Δημοκρατίας κλονίζουν την εμπιστοσύνη και τροφοδοτούν αρνήσεις και αντιδράσεις, σε βάρος της δημόσιας Υγείας.

ΥΓ: «Θεωρώ ότι βασικός υποκινητής των καταλήψεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης. Μετά από αυτή τη δήλωση, για εσάς δύο είναι οι δρόμοι κ. Λαζαρίδη: είτε θα απευθυνθείτε στην Εισαγγελία Καβάλας για να καταθέσετε όσα γνωρίζετε είτε θα ζητήσετε συγγνώμη από τα μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας, μήπως και -έστω και οριακά- ανταποκριθείτε στα επίπεδα σοβαρότητας και αξιοπιστίας που απαιτεί ο θεσμικός σας ρόλος.