Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο [φωτογραφίες]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε σειρά επαφών με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Μεγαλονήσου

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου 1960.

Πριν από την παρέλαση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να έχει ιδιαίτερες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του και αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την παρέλαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε για την αποστολή, την επιχειρησιακή ικανότητα και την ετοιμότητα της ΕΛΔΥΚ, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με το μόνιμο και έφεδρο στρατιωτικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί στη Δύναμη.