Μάκης Παπαδόπουλος προς Δήμαρχο: Τώρα που πήρες λεφτά, προσέλαβε τουλάχιστον 25 νέες καθαρίστριες για τα σχολεία

Ανακοίνωση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» με αφορμή την επιχορήγηση ύψους 933.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη δαπανών από την πανδημία

Να αυξήσει τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών τουλάχιστον κατά 25 άτομα και παράλληλα να αυξήσει κατά μια ώρα το ωράριο των καθαριστριών 3ωρης απασχόλησης, καλεί τον Δήμαρχο Καβάλας ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Με την ευκαιρία την επιχορήγηση των 933 χιλ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Καβάλας για την κάλυψη δαπανών από την πανδημία, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» τονίζει ότι τώρα πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για την ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει σχετικά: «Ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι ο Δήμος Καβάλας λαμβάνει ποσό 933.657,80 ευρώ ως επιχορήγηση για την κάλυψη εκτάκτων δαπανών που προκαλούνται από την πανδημία του κορoνοϊού.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τον Δήμαρχο Καβάλας για να συνεχίσει να αρνείται την αύξηση της δαπάνης για τον καθαρισμό των σχολείων και την ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας σε αυτά.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να προχωρήσει τώρα στην αύξηση:

– του αριθμού των σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης (τουλάχιστον κατά 25 άτομα) από τον πίνακα των αποτελεσμάτων της προκήρυξης, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας.

– του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών τρίωρης απασχόλησης κατά μία ώρα».