Θόδωρος Μουριάδης: Το Κράτος Δικαίου όρθωσε το ανάστημά του στο όνειδος του φασισμού

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας μετά την καταδικαστική για τη «Χρυσή Αυγή» απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών

Για δικαίωση των δυνάμεων που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημόσια τάξη και τον πολιτικό μας πολιτισμό, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε η «Χρυσή Αυγή» ως εγκληματική οργάνωση. Ο Θόδωρος Μουριάδης στη δήλωση του χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως ιστορική και τονίζει ότι αποτελεί κόλαφο για όσους αμφισβήτησαν τις έννοιες της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών.

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Η ιστορική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση η “Χρυσή Αυγή”, αποτελεί κόλαφο για όσους φρόντισαν να αμφισβητήσουν εμπράκτως τις έννοιες της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών.

Το Κράτος Δικαίου όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στο όνειδος του φασισμού, δικαιώνοντας τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημόσια τάξη και τον πολιτικό μας πολιτισμό».