Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από Καβάλα: Προτεραιότητά μας ο μηδενισμός των μεταναστευτικών ροών

Την ενίσχυση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης με 100 συνοριοφύλακες οι οποίοι θα έχουν έδρα την Καβάλα ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 την πόλη της Καβάλας και ανακοίνωσε την ενίσχυση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης με 100 συνοριοφύλακες οι οποίοι θα έχουν έδρα την Καβάλα.

Ο Υπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τον μηδενισμό των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα, τονίζοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο από τον Έβρο που στοχεύει στην ηλεκτρονική θωράκιση της περιοχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία του -υπό κατασκευή- φράχτη για την περιοχή, καθώς και στην ανάληψη καθηκόντων από τους 400 νέους συνοριοφύλακες οι οποίοι σε λίγες μέρες ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, τονίζοντας ότι το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Καβάλας έχει πολύ προσωπικό και είναι αποτελεσματικό.

«Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την περιοχή από τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα, να μην περνάει κανείς λαθροδιακινητής κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους προς το εσωτερικό της χώρας», τόνισε ο Υπουργός, λίγο πριν ολοκληρώσει τη σύντομη επίσκεψή του στην Καβάλα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ενώ κατόπιν αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε στο ξενοδοχείο LUCY και με τους αστυνομικούς διευθυντές της περιοχής, οι οποίοι του έθεσαν τα υπηρεσιακά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, με έμφαση στην ενίσχυση των «μάχιμων» υπηρεσιών, αλλά και στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.