Μακάριος-Αντωνιάδης έδωσαν λύση για τη σουλτανίνα

Διαβάστε μέχρι πότε θα πρέπει να κάνουν τις δηλώσεις τους οι αμπελοκαλλιεργητές ώστε να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ

Ξεκίνησε από σήμερα η αναγγελία ζημιών από τους καλλιεργητές για τις υπό κάλυψη (σκεπαστές) και κατ’ επέκταση αδιάθετες σουλτανίνες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να αποζημιωθούν. Τη λύση στο πρόβλημα έδωσαν ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο έκτακτο αυτό γεγονός και με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και επαφές τους, τόσο με τους πληγέντες αγρότες όσο και με τη διοίκηση και τον τον ΕΛΓΑ, κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μία ακόμα έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των καλλιεργητών από την Κυβέρνηση, με τους κ.κ. Λαζαρίδη και Αντωνιάδη να εμφανίζονται και πάλι «μπροστάρηδες» σε αυτή την προσπάθεια. Και αυτό τη στιγμή που η σημερινή συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους παραγωγούς σταφυλιών, δεδομένων της πανδημίας, της μικρής ζήτησης του προϊόντος και των χαμηλών τιμών που διατίθεται αυτό στις αγορές του εξωτερικού.

Διαδικαστικά, οι αμπελοκαλλιεργητές θα πρέπει να κάνουν άμεσα τις σχετικές δηλώσεις τους (μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2020) και στη συνέχεια θα γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.