Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Μέτιου-βουλευτών της ΑΜ-Θ λίγο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Έβρο

Παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό οι προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων τα οποία αντιμετωπίζει η κάθε Περιφερειακή Ενότητα-Χρήστος Μέτιος: «Σε κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός δείχνει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την περιοχή μας»

Στον Έβρο και στη Σαμοθράκη θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, τη στιγμή που οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε συζήτηση με τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ των Νομών Καβάλας, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας, που μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την επίλυση των ζητημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν και για τις δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε τις προτάσεις και δεσμεύτηκε για την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του Πρωθυπουργού σε περιοχές της χώρας, αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιείται με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι εκλέγονται στην αντίστοιχη Περιφέρεια και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να επισημαίνονται εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και τομείς του κυβερνητικού έργου οι οποίοι θα αφορούν στην ανάπτυξη και στις προοπτικές του κάθε Νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος
  • o Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, υπεύθυνος για το Συντονισμό των τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών-Αναπτυξιακών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης
  • ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης
  • οι βουλευτές Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης
  • οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης
  • ο βουλευτής Ροδόπης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης
  • ο βουλευτής Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης
  • ο βουλευτής Δράμας, Κωνσταντίνος Μπλούχος
  • ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος
  • ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς

Χρήστος Μέτιος: Ο Πρωθυπουργός δείχνει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την περιοχή μας

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με ανάρτησή του στο Facebook, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «σε κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός δείχνει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την περιοχή μας».

Η ανάρτηση του Χρήστου Μέτιου

Συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, τους βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Έβρο και τη Σαμοθράκη. Σε κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός δείχνει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την περιοχή μας.