Μακάριος Λαζαρίδης: Έμπρακτα θα στηρίξουμε τους καλλιεργητές ηλιόσπορου στα Τενάγη των Φιλίππων

Ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο Facebook για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από θυελλώδεις ανέμους

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί ότι άμεσα θα ξεκινήσουν, μέσω του ΕΛΓΑ, οι ενέργειες για την αποζημίωση των καλλιεργητών ηλιόσπορου στα Τενάγη των Φιλίππων.

Όπως σημειώνει, φίλοι αγρότες τον πληροφόρησαν για την καταστροφή που υπέστησαν από θυελλώδεις ανέμους οι καλλιέργειες των ηλιόσπορων και περιγράφει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και το θετικό αποτέλεσμα αυτών όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών εκ μέρους της Πολιτείας.

«Άμεσα επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον οποίο και ενημέρωσα για την καταστροφή. Συμφωνήσαμε να αντιμετωπίσουμε το τυπικό πρόβλημα του κανονισμού του Οργανισμού ότι τα ηλιόσπορα θα έπρεπε να έχουν θεριστεί τον Σεπτέμβριο, καθώς λόγω των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων της προηγούμενης περιόδου οι αγρότες μας αναγκάστηκαν να σπείρουν τον περασμένο Ιούλιο», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε και με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας Κατερίνα Πούπου την οποία ενημέρωσε για την πρόθεση του προέδρου του ΕΛΓΑ.

«Ο ΕΛΓΑ Καβάλας κατά συνέπεια θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αναγγελία των ζημιών», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης.

Με την κίνηση αυτή, όπως εξηγεί, «δείχνουμε για μια ακόμη φορά έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα. Στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Σε μια χρονική συγκυρία δύσκολη για όλους μας, λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Λαζαρίδης ευχαριστεί για την κατανόηση και τις άμεσες ενέργειες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος – όπως αναφέρει – «συνδράμει συνεχώς τη στήριξη των αγροτών μας».