Νίκος Παναγιωτόπουλος από Θάσο: Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

«Φήμες» τα περί κλεισίματος στρατοπέδων στον Έβρο-Θα ενισχυθεί ο Στρατός στον Έβρο τόσο με προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων

Την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το μέτρο να αναμένεται ότι θα ισχύσει σύντομα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τη Θάσο στην οποία βρέθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι θα ενισχυθεί ο Στρατός στον Έβρο τόσο με προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες «η οποία θα γίνει σύντομα».

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο για να υπηρετήσουν», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως «φήμες» τα περί κλεισίματος στρατοπέδων στον Έβρο, δηλώνοντας παράλληλα με έμφαση ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση αμέλησε τον Έβρο, καθώς μόνο εγώ προσωπικά επισκέπτομαι πιο συχνά τη συγκεκριμένη περιοχή από ό,τι την εκλογική μου περιφέρεια».

*Φωτογραφία αρχείου