Ο Δήμος Καβάλας υποδέχθηκε τον Πολωνό πρέσβη [φωτογραφίες]

Οι επενδύσεις και ο τουρισμός στο «τραπέζι» της συνάντησης του Artur Lompart στο Δημαρχείο της πόλης με στελέχη της Δημοτικής Αρχής

Το δημαρχιακό μέγαρο Καβάλας επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα Artur Lompart, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλό του Tamasz Wisniewski και τη Διευθύντρια του πολιτικού-οικονομικού τμήματος Αγάτα Κρούπα.

Τον επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας στην Ελλάδα υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης.

Ο κ. Πεφάνης παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εμφανίζει η Καβάλα σε διάφορους τομείς της επενδυτικής δραστηριότητας, καθώς και την πλούσια θρησκευτική, ιστορική και πολιτιστική της παράδοση, ενώ ο Πολωνός πρέσβης άφησε να φανεί ότι η χώρα μας, και δη το βόρειο τμήμα της, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών τόσο από την πατρίδα του όσο και από άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι σχέσεις των δύο κρατών αναμένεται να βελτιώθουν έτι περαιτέρω και στον εμπορικό τομέα, με τη δρομολογημένη κατασκευή της Καρπάθιας Οδού η οποία θα συνδέει τη Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Κλαιπέντα (Λιθουανία), διασχίζοντας αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.