Κωστής Σιμιτσής: Γιατί δεν συμμετείχα στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου Καβάλας για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ για το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την απουσία του στη συζήτηση που προκάλεσε το Επιμελητήριο

Τον λόγο για τον οποίο δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Καβάλας για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, για το οποία έχει γίνει τόσος πολύς λόγος από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, εξηγήσει με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ. Ο Κωστής Σιμιτσής τονίζει, μεταξύ των άλλων, ότι επέλεξε να τοποθετηθεί για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι και το θεσμικό όργανο που θα συζητούσε το θέμα, ύστερα από την πρόθεση της αντιπολίτευσης γι’ αυτό και ειδοποίησε τους διοργανωτές της σύσκεψης ότι δεν θα συμμετέχει σ’ αυτήν.

Ακολουθεί η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστή Σιμιτσή

«Η στάση μου υπαγορεύτηκε από την ξεκάθαρη συνείδηση της θέσεώς μου ως αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης»

«Στις 23.10.2020 οργανώθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας σύσκεψη φορέων για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής (επιχορήγησης) προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της Περιφέρειάς μας. Προσκλήθηκα να παραστώ όμως την ίδια μέρα η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» εξήγγειλε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έκρινα, κατά συνέπεια, ότι προέχει η συζήτηση στον θεσμικό μου χώρο ως περιφερειακού συμβούλου και ειδοποίησα τους οργανωτές ότι δεν θα συμμετείχα στη σύσκεψη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας δημοσιογράφος του τοπικού καναλιού «Ena Channel» μου ζήτησε να εξηγήσω στο δελτίο ειδήσεων των 9 μμ τους λόγους της μη συμμετοχής μου στη σύσκεψη.

Πράγματι, στις 9:10 μμ με κάλεσαν τηλεφωνικά και ανέμενα τη σύνδεση με το στούντιο. Παίρνοντας τον λόγο η δημοσιογράφος Μ. Παπάζογλου ανακοίνωσε ότι στην τηλεφωνική γραμμή ήμουν εγώ και στο στούντιο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας στον οποίο έδωσε τον λόγο αμέσως μετά. Ο κ. Δέμπας τοποθετήθηκε εναντίον του προγράμματος της Περιφέρειας, πράγμα που βεβαίως αποτελεί δικαίωμά του. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε εμένα και αφού εξήγησα συνοπτικά τα θετικά σημεία του προγράμματος, εξήγησα τους λόγους για τους οποίους δεν μου επιτρεπόταν να συνεχίσω την τηλεοπτική μου συνέντευξη. Με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς τον θεσμό του Επιμελητηρίου και την εκτίμηση προς το πρόσωπο του Προέδρου του, θα ήταν ασέβεια προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και απρέπεια προς τους φορείς της σύσκεψης να επιχειρηματολογώ από τηλεοράσεως για το πρόγραμμα, ενώ δεν το έκανα λίγες ώρες νωρίτερα στη σύσκεψη.

Η στάση μου υπαγορεύτηκε από την ξεκάθαρη συνείδηση της θέσεώς μου ως αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης. Δεν απέφυγα τον διάλογο. Άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν είχα ζητήσει την παρουσία και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων και άλλων φορέων όλης της Περιφέρειας σε τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα που επρόκειτο να ληφθούν μετά την πανδημία. Δυστυχώς όλα τα Επιμελητήρια απείχαν χωρίς να μου εξηγήσουν εγγράφως τους λόγους της αποχής τους».