Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το Έπος του 1940 δείχνει τον δρόμο

Το μήνυμα του Καβαλιώτη υπουργού Εθνικής Άμυνας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ουπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ναύσταθμο της Κρήτης, όπου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ξενάγηση που είχε εντός του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», το οποίο ναυλοχεί στην περιοχή.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και της ενημέρωσης από το πλήρωμα του υποβρυχίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την Εθνική Επέτειο:

«Εορτάζουμε σήμερα την ηρωική επέτειο του “ΟΧΙ”. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε έναν αλαζονικό εισβολέα. Ο εχθρός υπερτερούσε αριθμητικά και ήταν καλύτερα εξοπλισμένος, όμως στο διάστημα που ακολούθησε, ο Ελληνικός Στρατός συνέτριψε τον εχθρό και κατήγαγε μια περιφανή στρατιωτική νίκη, έναν θρίαμβο.

Και τούτο έγινε επειδή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του ενωμένου, αποφασισμένου και συνειδητοποιημένου ελληνικού λαού.

Το Έπος του 1940 δείχνει τον δρόμο.

Αυτήν τη συνθήκη ισχυρών και αποτρεπτικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ενωμένου και αποφασισμένου λαού, καλούμαστε να ενστερνιστούμε και σήμερα, προκειμένου να αποκρούσουμε κάθε επιβουλή, κάθε απειλή, κάθε πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία.

Από το Ναύσταθμο Κρήτης, μπροστά στο υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Κατσώνης», θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή, οποιουδήποτε αλαζονικού επιβουλέα.

Το έχουν αποδείξει και το αποδεικνύουν κάθε ημέρα.

Χρόνια Πολλά!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου»!

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος
Υπουργός Εθνικής Άμυνας