Τουρκία: Και οι Κεμαλιστές το… τερματίζουν: «Η Ελλάδα κλέβει πετρέλαιο στη Θάσο!»

Πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός τα βάζει με τον Ερντογάν γιατί «εγκατέλειψε υπέρ της Αθήνας τα ενεργειακά αποθέματα της Θάσου», βάζοντας στο στόχαστρο και το Ισραήλ

Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός, Ουμίτ Γιαλίμ δήλωσε πως η Ελλάδα… «κλέβει πετρέλαιο στην Θάσο!» και κατηγόρησε την Άγκυρα πως «εγκατέλειψε» υπέρ της Αθήνας 92.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την υφαλοκρηπίδας της, μαζί με τα ενεργειακά αποθέματα της… Θάσου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κεμαλικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Çağ, με τίτλο: «Μετά τα 18 νησιά και υφαλοκρηπίδα αφέθηκε στην Ελλάδα», ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν πως λόγω της αδιαφορίας της Ελλάδα και Ισραήλ εξάγουν το πετρέλαιο της Θάσου, η οποία ισχυρίζεται προκλητικά πως ανήκει στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει στις προκλητικές δηλώσεις του: «Η Ελλάδα άρχισε να εξάγει πετρέλαιο μαζί με το Ισραήλ στα τουρκικά χωρικά ύδατα της Θάσου το 2015. Η Ελλάδα και το Ισραήλ κλέβουν 3.823 βαρέλια τουρκικού πετρελαίου καθημερινά. Υπάρχουν 111 εκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων πετρελαίου στην περιοχή. Ο Ταγίπ Ερντογάν και οι κυβερνήσεις του ΑΚΡ δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτήν την κλοπή. Η Ελλάδα είναι η ίδια το 1987. Όταν ήθελε να αναζητήσει πετρέλαιο στην περιοχή, η κυβέρνηση Οζάλ είχε εμποδίσει την προσπάθεια εξερεύνησης πετρελαίου στην Ελλάδα στέλνοντας το Ναυτικό στο νησί της Θάσου».

Σημειώνεται ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας θεωρείται «κεμαλιστής», αλλά ταυτίζεται με τους ισλαμιστές, όσον αφορά τις διαχρονικές επιδιώξεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.