Μακάριος Λαζαρίδης: Λαϊκίστικο κρεσέντο της αντιπολίτευσης για την πανδημία

Συνέντευξη του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στην Εφημερίδα Παρασκήνιο αναφορικά με την κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο του κορονοϊού

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι στιγμές είναι κρίσιμες και η αντιπολίτευση συνεχίζει να επιδίδεται σε ένα λαϊκίστικο κρεσέντο, αναζητώντας την πολιτική επιβίωση». Αυτό τονίζει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και τον δημοσιογράφο κ. Γ. Ευγενίδη, αναφορικά με την κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας.

Όπως επισημαίνει, «την αποστομωτική απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με συγκεκριμένα στοιχεία. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων. Επίσης, στον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμού, η χώρα μας βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο μαζί με τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, δηλαδή το ποσοστό θετικών κρουσμάτων στα τεστ τα οποία κάνουμε, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο 4%, ενώ και στο χάρτη θνησιμότητας, η χώρα μας έχει τα καλύτερα ποσοστά από όλες τις χώρες».

Όλοι, σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης, «ιδίως οι πολιτικοί, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, ειδικά όσον αφορά τόσο σοβαρά θέματα. Η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συζητήσει και – γιατί όχι – να εφαρμόσει οτιδήποτε θετικό διατυπώσουν τα άλλα κόμματα, ωστόσο στο ερώτημα τι θα έκαναν αυτά αν κυβερνούσαν, ουσιαστική απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει».

Σχετικά με την κατάσταση στα εθνικά μας θέματα, υπογραμμίζει πως «με τα δεδομένα που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, επιλογή μας είναι να απαντήσουμε στις τουρκικές προκλήσεις με ενεργητική διπλωματία. Θεωρώ ότι δικαιωνόμαστε, αφού καταφέραμε να μετατρέψουμε την ελληνοτουρκική διαφορά σε ευρωτουρκική, ενώ ενισχύσαμε τις διεθνείς συμμαχίες μας. Από εκεί και πέρα, αναφαίρετο δικαίωμά μας είναι το μονομερές δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Μάλιστα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή η οποία πρώτη το άσκησε, ξεκινώντας από το Ιόνιο, μεγαλώνοντας την Ελλάδα».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, αν και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αποδείξουν εμπράκτως  την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Όπως και να’ χει, το μήνυμα προς όλους είναι σαφές: Η ισχυρή Ελλάδα δεν πρόκειται επ’ ουδενί να απεμπολήσει κανένα δικαίωμά της».