ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Απόδειξη αποτυχίας η μείωση κατά 80% των προγραμματισμένων επεμβάσεων

Δριμύτατη κριτική της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων σε «κόκκινες» περιοχές, όπως η Καβάλα

Για τεράστιες ευθύνες από την πλευρά της Κυβέρνησης η οποία εδώ και 7 μήνες δε θωράκισε το ΕΣΥ, με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και δεν αύξησε ουσιαστικά τη δυναμική των ΜΕΘ, κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μειωθούν κατά 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία, τονίζεται ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν οι θάνατοι που θα προκύψουν από αυτή την απόφαση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι δυνατό να δουλεύει για μία μόνο ασθένεια»

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων στο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που αφορά στις περιοχές επιπέδου αυξημένου κινδύνου, δηλαδή και στην Καβάλα.

Αποφάσισε, δηλαδή, ότι 80 στις 100 προγραμματισμένες επεμβάσεις δεν θα γίνουν.

Η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εκείνη δηλαδή που δεν μπορεί να πληρώνει ιδιωτικές κλινικές.

Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν οι θάνατοι που θα προκύψουν από αυτή την απόφαση.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί 7 μήνες τώρα δεν θωράκισε το ΕΣΥ, δεν προσέλαβε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν αύξησε ουσιαστικά τη δυναμική των ΜΕΘ.

Φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται ότι το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι δυνατό να δουλεύει για μία μόνο ασθένεια.

Τα καλοταϊσμένα από την λίστα Πέτσα ΜΜΕ να είναι καλά, να εξαφανίζουν αυτές τις ειδήσεις».