Καταγγελία ΚΚΕ Καβάλας: Η Δημοτική Αρχή ξήλωσε πανό μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βολές και προσωπικά κατά του Δημάρχου Καβάλας από την τοπική Τομεακή Επιτροπή του κόμματος-Αναλυτικά η καταγγελία και η αφορμή της, σύμφωνα με το ΚΚΕ

Στην καταγγελία ότι ο Δήμος Καβάλας αφαίρεσε πανό του ΚΚΕ το οποίο είχε αναρτηθεί σε σημεία της πόλης με περιεχόμενο σχετικό με την αντιμετώπιση της πανδημίας προσχώρησε η τοπική Τομεακή Επιτροπή του κόμματος, με ευθείες και προσωπικές βολές και προς τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη ως άμεσα υπεύθυνο -όπως αναφέρεται στην καταγγελία- αυτής της πράξης.

Η ανακοίνωση-καταγγελία του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή της πόλης για την απαράδεκτη ενέργειά της να ξηλώσει μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που αναρτήθηκαν τα πανό με τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με το πρόσχημα της «προστασίας του περιβάλλοντος» συνεχίζει στον ολισθηρό και αντιδημοκρατικό κατήφορο προσπαθώντας να φιμώσει το ΚΚΕ και όποια φωνή αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών που συντάσσονται στην ίδια γραμμή.

Ευθύνες έχει πριν από όλα ο ίδιος ο Δήμαρχος Καβάλας που κρύβεται πίσω από τον περιβόητο «κανονισμό για τις υπαίθριες διαφημίσεις» που η παράταξή του εμπνεύστηκε και έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μόνο που τα μέσα που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ είναι μέσα επικοινωνίας με το λαό της πόλης και όχι «διαφημίσεις». Είναι αναπόσπαστα στοιχεία της πολιτικής μας δράσης. Άλλωστε του ΚΚΕ τα πανό κατεβαίνουν και όχι κάθε λογής εμπορικά μηνύματα ακόμα και του ίδιου του Δήμου (μπάνερ για το cosmopolis).

Το «ενδιαφέρον» τους για το περιβάλλον είναι πέρα για πέρα υποκριτικό. Γιατί και η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει -όπως η προηγούμενη- μια πολιτική που μόνο ο σεβασμός προς το περιβάλλον δεν την χαρακτηρίζει. Μια πολιτική που χαρατσώνει το λαό (και μειώνει τα αντίστοιχα χαράτσια στους τραπεζίτες και τα μεγαλοκαταστήματα) για να χρυσοπληρώνει τη ΔΙΑΜΑΘ. Μια πολιτική που και στη διαχείριση των απορριμμάτων βλέπει κέρδη και μόνο κέρδη! Μια πολιτική που προχωρά στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα με το εργοστάσια απορριμμάτων στο Εσκί Καπού στην ήδη επιβαρυμμένη περιοχή της Νέας Καρβάλης. Που δεν αποκλείεται ακόμα και η καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων, για την οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε ότι δεν αποτελεί για την παράταξή του ταμπού!

Είναι αυτές οι κατά τα άλλα «ευαίσθητες» Δημοτικές Αρχές, προηγούμενες και η σημερινή, που κλείνουν τα μάτια μπροστά στο διαρκές έγκλημα της ρύπανσης του αέρα, της γης, του υδροφόρου ορίζοντα ανατολικά της πόλης, ως και την Νέα Καρβάλη και το Χαλκερό, από τη ρυπογόνα δραστηριότητα μεγάλων εργοστασίων όπως τα πετρέλαια, η ΒΦΛ και άλλα. Από τη λειτουργία της γιγαντιαίων διαστάσεων χωματερής στην ίδια περιοχή.

Σε αυτές τις κρίσιμες για το λαό μας στιγμές δεν είναι τα πανό του ΚΚΕ που επιβαρύνουν την υγεία του, αλλά η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα του δημοσιονομικού κόστους άφησε απροετοίμαστο το δημόσιο σύστημα υγείας που τώρα κινδυνεύει με κατάρρευση. Που «μπούκωσε» με δισεκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους και πετάει ξεροκόμματα 400 ευρώ εφάπαξ στους μακροχρόνια ανέργους. Που συνεχίζει να βαφτίζει «επίταξη» το τάισμα των επιχειρηματιών της Υγείας.

Απέναντι σε αυτόν τον Αρμαγεδώνα, το ΚΚΕ, όπως σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έτσι και τώρα, προτάσσει στόχους πάλης και διεκδικήσεις για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να πάρουν θέση στον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα, για να βάλουμε οριστικό lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αν η Δημοτική Αρχή ζήλεψε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις, τα ΜΑΤ, την κρατική βία και καταστολή, τα χημικά και τις αύρες, το νέο έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των συνδικάτων και το χτύπημα στην απεργία, θα μείνει με την…όρεξη!

Ο λαός της Καβάλας θα της δώσει την απάντηση που της αρμόζει και θα της υπενθυμίσει ότι έχουμε πίσω μας τις αγωνιστικές παραδόσεις των παππούδων μας του ηρωικού καπνεργατικού κινήματος, της αντίστασης στους φασίστες, των πατεράδων μας των αγώνων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και πάνω από όλα έχουμε μπροστά μας τις μεγάλες μάχες για να ανοίξουμε τον ανεπίστρεπτο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης, της κατάργησης της εκμετάλλευσης, της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος των ομαδικών τάφων, των πολέμων, της φτώχειας και της προσφυγιάς.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ας το πάρουν απόφαση. Το ΚΚΕ δεν το φίμωσαν άλλοι κι άλλοι όσο κι αν το επιδίωξαν. Δεν θα το καταφέρουν φυσικά ούτε αυτοί. Κι ας μην μπερδεύουν το μπόι με τη σκιά τους!