Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τα Ελληνοτουρκικά σε Ευρωτουρκικά

Συνέντευξη του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» για τα εθνικά θέματα

«Η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το αναφαίρετο δικαίωμά της να επεκτείνει, όποτε το κρίνει, όπως το κρίνει, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Το δικαίωμα αυτό δεν τίθεται υπό αίρεση. Ήδη, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο, ενώ θα υπάρξει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και σε περιοχές που οριοθετήθηκαν με τη συμφωνία της Αιγύπτου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας».

Αυτό τονίζει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του για τα εθνικά μας θέματα στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και τον δημοσιογράφο Δ. Παπαγεωργίου.

Οι πρόσφατες συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης, «αλλά και η ευρύτερη εξωτερική πολιτική της χώρας που προφανώς επικεντρώνεται στο διπλωματικό επίπεδο, είναι η καλύτερη απόδειξη, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, ότι η Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά, μεγαλώνει. Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα μας θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, εφόσον χρειαστεί. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, άλλωστε, βρίσκονται σε βαθμό απόλυτης ετοιμότητας για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Όποιος τολμήσει να κάνει το βήμα παραπάνω, θα πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα».

Ερωτηθείς για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Προέδρων της Γαλλίας και της Τουρκίας, κ. Εμ. Μακρόν και Τ. Ερντογάν, ο κ. Λαζαρίδης σχολιάζει πως τα εξαιρετικά θλιβερά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, δίνουν την αφορμή «να αντιληφθούν και άλλοι έμπρακτα τον τρόπο του πολιτεύεσθαι του Τούρκου Προέδρου και να διαπιστώνουν την μέγιστη απειλή που βιώνει και καταγγέλλει όλον αυτόν τον καιρό η Ελλάδα, θέτοντας το ζήτημα στις διεθνείς Συνόδους. Ο κ. Ερντογάν, με τη ρητορική που χρησιμοποιεί και στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι αυτόκλητος ηγέτης του ισλαμικού κόσμου, ρίχνει λάδι στη φωτιά και δίνει άλλοθι στον εξτρεμισμό, καθιστώντας τον εαυτό του ηθικό αυτουργό για πολλά από τα αποτρόπαια γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Όπου κρίση και πόλεμος η Τουρκία είναι παρούσα. Έχει μετατραπεί σε ταραξία της ευρύτερης περιοχής».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζει την τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 24 Ιανουαρίου 2019 από το βήμα της Βουλής, ότι «αν αυτή κυρωθεί, τότε δε μπορεί να ακυρωθεί καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε νόμο». Όπως λέει ο κ. Λαζαρίδης, «αυτό που προτιμούσαμε να έχει γίνει τότε, να μην ψηφιστεί η κακή συμφωνία, στην πράξη μας το απαγόρευσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η αλλοπρόσαλλη πλειοψηφία που υπήρξε στην ψηφοφορία, εκχωρώντας μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα στην σκοπιανή πλευρά. Αυτό που μένει σε εμάς είναι να φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην ανθίζει η δυνητική ρίζα του αλυτρωτισμού».

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «όχι μόνο δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους όρους της συμφωνίας, αλλά και δεν μας συμφέρει, αφού, πέρα από τη δέσμευση που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα, δεν πρέπει η Ελλάδα να γίνει αυτή που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες. Θα δίναμε το απόλυτο άλλοθι στην Τουρκία να προσθέσει επιχειρήματα στον αναθεωρητισμό της και να αμφισβητήσει ακόμα και τη συνθήκη της Λοζάνης, όπως ήδη το επιδιώκει. Και φυσικά στην παρούσα περίοδο όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο καταστροφικό θα ήταν αυτό».