Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία με Βορίδη για τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών της Καβάλας

Διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προς το βουλευτή Καβάλας για καταβολή αποζημίωσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Πρωτοβουλίες για την άμεση οικονομική στήριξη του κλάδου των αμπελοκαλλιεργητών του Νομού Καβάλας που, εξαιτίας της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, έχουν υποστεί πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα, ανέλαβε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε τόσο από το Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, όσο και από το σύνολο του αγροτικού κόσμου του νομού, επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται η καταβολή αποζημίωσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19, τόσο η εγχώρια αγορά όσο και οι αγορές του εξωτερικού, δεν στάθηκε δυνατό να απορροφήσουν την παραγωγή των σταφυλιών της περιοχής, φέρνοντας τους αγρότες σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς ενώ έχουν κάνει όλα τα έξοδα για την καλλιέργειά τους, δεν μπορούν, στην πραγματικότητα, να έχουν έσοδα.