Σωματεία ΚΚΕ: Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο με αποστάσεις και υπό το «βλέμμα» της Αστυνομίας [φωτογραφίες]

Πανό, συνθήματα και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καπνεργάτη για την 47η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2020 η πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας ήταν «αστυνομοκρατούμενη», προφανώς υπό τον φόβο πραγματοποίησης μαζικών συγκεντρώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου κόντρα στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για απαγόρευση και, μάλιστα, υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε συλλογικότητες και φορείς της Καβάλας να αποτίσουν φόρο τιμής στους εξεγερμένους του 1973 και όλα αυτά χωρίς να «ανοίξει μύτη».

Περίπου στις 16:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συγκέντρωση σωματείων και συλλογικοτήτων και μελών του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε Ζωή-Υγεία-Δουλειά».

Τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες, στην πλατεία Καπνεργάτη βρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, του Σωματείου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας-Θάσου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, του Συλλόγου Γυναικών Καβάλας, μέλη του ΚΚΕ και ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστος Ποτόλιας οι οποίοι και κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα του Καπνεργάτη.

Και όλα αυτά, υπό τη «στενή» παρακολούθηση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εντός αλλά και πέριξ της πλατείας Καπνεργάτη.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση των σωματείων και του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο