Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Η τοπική ΝΔ άφησε τη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο… πεσμένη για κομματικό όφελος

Η τοπική οργάνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «καρφώνει» την τότε Διοίκηση του Δήμου Καβάλας με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της Δήμητρας Τσανάκα και του Μπάμπη Δράκου

2χρόνια μετά την κατάρρευση της γέφυρας κάτω από το παλιό («κάτω») νοσοκομείο της Καβάλας, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καταγγέλλει την τοπική Νέα Δημοκρατία, και συγκεκριμένα την τότε Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, ότι δεν δέχτηκε κυβερνητική βοήθεια για άμεση επισκευή και επαναλειτουργία της με κρατικά κονδύλια για να μην το… πιστωθεί πολιτικά η τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται δηλώσεις της κ. Τσανάκα και του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας και δημοτικού συμβούλου-μέλους της παράταξης «Ανάσα» της τ. Δημάρχου και κάνει λόγο για «ωμή παραδοχή» των δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πάρουν θέση για τις «αποκαλύψεις» Τσανάκα-Δράκου τόσο οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας όσο και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος και «να ζητήσουν συγνώμη από τον λαό της Καβάλας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ωμή παραδοχή της ΝΟΔΕ Καβάλας: Άφησε τη γέφυρα πεσμένη λόγω…ΣΥΡΙΖΑ!

«Κυνική ομολογία της τέως δημάρχου Καβάλας και εκλεκτής της ΝΔ Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ (και νυν δημοτικού συμβούλου) Μπάμπη Δράκου ότι δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης για να μην την καρπωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Τα στελέχη της ΝΔ παραδέχτηκαν –σε τοπικό ραδιόφωνο– αυτό που όλη η πόλη γνώριζε: η πεσμένη γέφυρα έγινε αξιοθέατο λόγω της παλαιοκομματικής και χυδαίας εκμετάλλευσης των θέσεων ευθύνης στελεχών της ΝΔ, για κομματικό όφελος!

Πέρα των πολιτικών ευθυνών, ανακύπτουν και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν οι δυο τους είναι να ζητήσουν συγνώμη από τον λαό της Καβάλας ο οποίος εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρείται καθημερινά.

Ζητάμε από τους τρεις κοινοβουλευτικούς βουλευτές να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν τη στάση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο να μας πει για ποιον λόγο δεν δέχτηκε την βοήθεια της κυβέρνησης και να ξεκαθαρίσει αν παίρνει αποστάσεις από την ομολογία Τσανάκα-Δράκου.

Απαιτούμε από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν έχει δώσει εντολή στον Χρήστο Μέτιο και τη Δήμητρα Τσανάκα να μη δεχτούν την πρόταση της προηγούμενης Κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα και εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, ώστε να μην το πιστωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η παλαιοκομματική λογική της ΝΔ, που πολεμά ό,τι δεν γίνεται «κατόπιν ενεργειών της», ζημίωσε την πόλη τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Η κυνική ομολογία των στελεχών της ΝΔ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο βγήκε κυβέρνηση: με ψέματα και εξαπάτηση.