Κ. Νοτοπούλου: Η Καβάλα δεν έχει γέφυρα για να εξυπηρετήσουν κάποιοι μικροπολιτικούς σκοπούς

Σε ποιους χρεώνει η πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης τη μη αποκατάσταση της πεσμένη γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο-Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στελεχών και πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα γύρω από την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας με δηλώσεις ένθεν και ένθεν, με τελευταία αυτήν της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία σχολίασε ότι «στέρησαν από τους πολίτες της Καβάλας ένα έργο για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικούς σκοπούς», προσθέτοντας παράλληλα ότι «τα έργα για τη ΝΔ έχουν κομματική ταυτότητα» και καταγγέλλοντας ότι «αυτοδιοικητικοί αρνήθηκαν βοήθεια για να μην καρπωθεί το έργο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το συγκεκριμένο θέμα στελέχη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προγραμματίσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020. Στη συνέντευξη θα πάρουν τον λόγο:

  • ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης
  • ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών, Νίκος Παππάς
  • η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου
  • η βουλεύτρια Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Η κατάρρευση της γέφυρας σε κομβικό οδικό άξονα της Καβάλας στις 9/11/2018 ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πρώτη στιγμή, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κα. Νοτοπούλου βρισκόταν σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και άμεσα εστάλη στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της Εγνατίας Οδού για τον έλεγχο της γέφυρας, προκειμένου να αξιολογήσει το μέγεθος της ζημιάς και να πραγματοποιήσει μια εκτίμηση του βέλτιστου τρόπου αποκατάστασής της.

Την αμέσως επόμενη ημέρα κυβερνητικό κλιμάκιο με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, μαζί με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Απόστολο Αντωνούδη, επισκέφτηκε την Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετά τον επιτόπιο έλεγχο, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Καβάλας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επισκευή της γέφυρας.

Η απάντηση ωστόσο του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου μας εξέπληξε, καθώς αρνήθηκε την λύση που προτείναμε, να αναλάβει δηλαδή η κυβέρνηση το έργο της πλήρους αποκατάστασης με διαδικασίες του κατεπείγοντος και τη συνδρομή της Εγνατίας Οδού. Όπως υποστήριζε, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είχε τη δυνατότητα να επισκευάσει μόνη της τη γέφυρα.

Φαίνεται όμως ότι η αλλαγή της κυβέρνησης άλλαξε και τη γνώμη του Περιφερειάρχη, ο οποίος έναν χρόνο μετά, αποφάσισε να συνάψει τελικά προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών! Καταγράφοντας ήδη έναν χρόνο απραξίας…

Και αν σε πολλούς υπήρχε η απορία για την τότε στάση των τοπικών αρχόντων, η πρόσφατη κρίση ειλικρίνειας της πρώην Δημάρχου Καβάλας, εκλεκτής της ΝΔ, κ. Τσανάκα, διέλυσε κάθε απορία.

Τι μας είπε η κ. Τσανάκα με αφοπλιστική ειλικρίνεια: δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της Κυβέρνησης για να μην την καρπωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αρνήθηκαν, με τον Περιφερειάρχη της ΝΔ, τη βοήθεια για να μην το αξιοποιήσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στέρησαν από τους πολίτες της Καβάλας ένα έργο για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικούς σκοπούς.

H Καβάλα δύο χρόνια μετά δεν έχει γέφυρα διότι η Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης δεν ήθελαν να πάρει τα εύσημα ο ΣΥΡΙΖΑ…

Αυτή είναι η ΝΔ. Τα έργα για τη ΝΔ έχουν κομματική ταυτότητα.

Οι πολίτες θυσιάζονται στο όνομα του κομματικού οφέλους.

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας.

*Πηγή: thestival.gr