ΣΥΡΙΖΑ: Η γέφυρα της Καβάλας «έπεσε» επί Τσίπρα και θα φτιαχτεί με Κυβέρνηση… Τσίπρα! [φωτογραφίες]

Σπίρτζης: «Η Καβάλα θα μπορούσε σε λίγους μήνες να έχει και πάλι γέφυρα»! - Η κατά ΣΥΡΙΖΑ (εικονογραφημένη) ιστορία της «πεσμένης» γέφυρας του παλιού νοσοκομείου με αναφορές σε ανάλογες περιπτώσεις στον Πλατανιά, την Πλάκα, την Καλαμπάκια, την Κω και τον Ίασμο...

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε διαδικτυακά το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2020 ο πρώην υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με θέμα την «πεσμένη» γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας και η τοπική ΝΟΔΕ δεν άφησαν τη γέφυρα να φτιαχτεί από την τότε Κυβέρνηση για να μην το «χρεωθεί» πολιτικά ενόψει των εκλογών [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Επίσης, είχε μεσολαβήσει και η απάντηση της τ. Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα η οποία έκανε λόγο για «ανυπόστατες, ψευδείς και πλήρως αναληθείς αιτιάσεις των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ» [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Η συνέντευξη Τύπου διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του κεντρικού Γραφείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και με το πέρας της δόθηκε στη δημοσιότητα μια λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων που αφορούν στην «πεσμένη» γέφυρα του παλιού νοσοκομείου με αναφορές και παραδείγματα σε άλλες γέφυρες ανά την Ελλάδα που «έπεσαν» επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ξανά «σηκώθηκαν» μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τη συνέντευξη Σπίρτζη και παρακάτω δείτε όλο το [φωτογραφικό] υλικό που δόθηκε στα ΜΜΕ.

Το αφήγημα των αυτοδιοίκητων της ΝΔ κατέρρευσε όπως η γέφυρα της Καβάλας

«Υπόλογη σε όλα τα επίπεδα είναι η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών σχετικά με την «πεσμένη» γέφυρα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο Καβάλας. Παρά την προσπάθεια των «μαρτυριάρηδων» στελεχών της ΝΔ και την αλαζονεία που συνεχίζουν να επιδεικνύουν, η συνέντευξη Τύπου απέδειξε, με στοιχεία, ότι η ΝΔ άφησε τη γέφυρα «πεσμένη» για μικροκομματικούς σκοπούς.

Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αντίστοιχων έργων υποδομής που κατέρρευσαν και τα οποία αποκαταστάθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε χρόνο dt. Δυστυχώς για την πόλη και τους κατοίκους της ο κύριος Μέτιος, η κυρία Τσανάκα και η τοπική ΝΟΔΕ αρνήθηκαν τη βοήθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «για να μην μπει το έργο αποκατάστασης στο προεκλογικό πρόγραμμά του»! Εν ολίγοις, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι αν δεν είχαν μπλοκάρει την εξέλιξη του έργου οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί, η Καβάλα θα μπορούσε σε λίγους μήνες να έχει και πάλι γέφυρα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης υπενθύμισε τη σειρά των γεγονότων μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας και την άμεση ανταπόκριση της τότε Κυβέρνησης, αλλά και την τελική απροθυμία των τοπικών γαλάζιων αυτοδιοικητικών, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα η γέφυρα να παραμένει ένα-κακώς εννοούμενο- αξιοθέατο.

Ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε τη συνολική εικόνα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση της ΝΔ στα έργα υποδομής και την γενικευμένη μικροκομματική τακτική που ακολουθεί σε όλους τους τομείς.

Με τη σειρά της, η Τάνια Ελευθεριάδου τόνισε ότι πέραν των πολιτικών ευθυνών, που είναι πλέον δεδομένες μετά την παραδοχή τους, προκύπτουν ποινικού, αστικού και διοικητικού περιεχομένου ευθύνες, καθώς υπάρχει, ακόμα και σήμερα, επικείμενος κίνδυνος λόγω της πιθανής επιδείνωσης της κατάστασης της γέφυρας.

Η ΝΔ έχει υποχρέωση να απολογηθεί στον καβαλιώτικο λαό. Και θα απολογηθεί, ξανά, όταν στην Κυβέρνηση θα έρθει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι εκείνος που θα ανακατασκευάσει την γέφυρα».