Νίκος Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες δυνάμεις μας, κόβουν την όρεξη σε κάθε αλαζόνα επιβουλέα [φωτογραφίες]

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη το Σάββατο (21/11) στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Εορτάζουμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις που παρά τις δύσκολες συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας, μεγάλης πίεσης στα σύνορά μας και πρωτοφανούς έντασης με την Τουρκία, ορθώνουν το ανάστημά τους, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, συνδράμουν την Ελληνική κοινωνία και απλά κόβουν την όρεξη κάθε αλαζόνα επιβουλέα υπερασπιζόμενοι τα Εθνικά Δίκαια μας.

Αποτίουμε σήμερα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας, διαρκής και εντατικός, είναι για ακόμα πιο αποτρεπτικές, πιο αξιόμαχες, πιο έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις. Και ο αγώνας αυτός αποδίδει καρπούς.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας!»