Νέα Δημοκρατία-ΔΕΕΠ Καβάλας: «Στου ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό πέφτουν οι γέφυρες σωρό…»

«Υλικό για επιθεώρηση» οι ισχυρισμοί στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την πεσμένη γέφυρα αναφέρει σε δηκτική ανακοίνωσή του το τοπικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας-Η αναφορά στον ρόλο της τέως Δημάρχου και της Περιφέρειας

Ανακοίνωση-απάντηση (εξ)έδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στα όσα ειπώθηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -τοπικά και κεντρικά- σχετικά με την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο και τις ευθύνες για την αποκατάστασή της, ενώ στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στον ρόλο της τέως Δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ-ΔΕΕΠ Καβάλας

Αν οι ημέρες που διέρχεται η χώρα δεν ήταν τόσο δύσκολες και οδυνηρές, οι ισχυρισμοί στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάστηκαν μέσα από μια κομματική φιέστα, ηγετικών αλλά και νεοφώτιστων, σχετικά με το τόσο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Καβάλας, την πεσμένη γέφυρα στο παλιό Νοσοκομείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για επιθεώρηση. «Στου ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό πέφτουν οι γέφυρες σωρό!».

Ευρισκόμενοι από καιρό σε παραλήρημα εξαπολύουν γελοίες κατηγορίες περί ευθυνών και μικροκομματικών συμφερόντων σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάσουν αντιπολιτευτικό λόγο. Να φανούν, να υπάρξουν! Σε ποιους όμως;

Σε μία τοπική κοινωνία, που γνώρισε την κυβερνητική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα καυτά θέματα που την απασχολούν; Υπήρξε κάποια υπόθεση της πόλης στην οποία η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε λύση ή την προχώρησε έστω ένα βήμα παρακάτω; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, την αποστράγγιση και άρδευση στα Τενάγη, την ύδρευση στον πρώην Δήμο Φιλίππων, την απεμπλοκή στο ιδιοκτησιακό του παλιού Νοσοκομείου, του παλιού Δικαστηρίου, ή του Στρατόπεδο Ασημακοπούλου; Πουθενά! Πέρασαν και δεν ακούμπησαν!

Δυστυχώς για τον τόπο μας, στον Δήμο Καβάλας η θητεία της Δήμητρας Τσανάκα συνέπεσε με μιαν αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Του κόμματος που τίναξε στον αέρα μιαν ολόκληρη χρονιά με τους παλιμπαιδισμούς, τις παλινωδίες και τα capital controls, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου ακόμη και για καθημερινά θέματα και που στο υπόλοιπο της θητείας του φρόντιζε να ναρκοθετεί κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αυτοδιοικητικές αρχές δεν έχουν τις δυνάμεις, τους πόρους και τις υποδομές να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα. Μπορεί να έχουν τις ιδέες, το πολιτικό όραμα για τον τόπο τους (και η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα τα είχε), αλλά χρειάζεται η συνδρομή και η υποστήριξη μιας ικανής κεντρικής διοίκησης που θα της δώσει τα όπλα, τα μέσα και τις λύσεις που της αναλογούν για να γίνουν σημαντικά βήματα μπροστά, αλλά και να αντιμετωπιστούν έκτακτα σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό της πεσμένης γέφυρας. Έρχονται λοιπόν σήμερα να μας πουν τι; Ότι μπορούσαν να αποκαταστήσουν την γέφυρα μέσα σε τέσσερις μήνες !!! Τότε γιατί δεν το έπραξαν; Γιατί, ενώ αποδέχθηκαν ότι η γέφυρα δεν ανήκει στον Δήμο Καβάλας, αλλά αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, δεν απάντησαν ποτέ στην έγγραφη έκκληση της τέως δημάρχου για την ανάληψη από την πλευρά τους όλων των πρωτοβουλιών που απαιτούνταν, αλλά και την επιλογή της προσφορότερης λύσης; Δυστυχώς για αυτούς, τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα και θα στοιχειώνουν από εδώ και πέρα κάθε προσπάθεια τους να αποκαταστήσουν απέναντι στον καβαλιώτικο λαό, την έτσι και αλλιώς θλιβερή εικόνα τους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να σκύβουν το κεφάλι σε μιαν ένδειξη ελάχιστης αυτοκριτικής και αναστοχασμού. Και η συγγνώμη δε βλάπτει, λυτρώνει. Δείχνει πως έστω και αργά στέκονται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις ολιγωρίες του κέντρου. Ή μήπως δεν είναι έτσι και η κυβέρνησή σας αγνόησε τις εκκλήσεις της τότε Δημοτικής Αρχής γιατί δεν θέλατε να πάρει εκείνη τα εύσημα;

Η αφάνεια είναι μερικές φορές βολική, γιατί καλύπτει τη γύμνια. Καλύτερα να μείνετε εκεί και να αφήσετε την πόλη και τη χώρα να προκόψουν με την κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΕΠ  Ν.Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ

                       Η Γραμματέας                                                Ο Πρόεδρος

               Στέλλα Παπαδοπούλου                                   Χαράλαμπος Δράκος