Ανάπτυξη της Κινητής Υγειονομικής Μονάδος Εκτάκτων Αναγκών στη Θεσσαλονίκη με εντολή Παναγιωτόπουλου

Η 300 ΚΥΜΕΑ θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και Ακτινολογικό Εργαστήριο στον προαύλιο χώρο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου ώστε να μπορεί να δεχτεί ασθενείς και να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με Covid-19 εντός του κυρίως νοσοκομείου

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη από την εξάπλωση του Covid-19, με απόφαση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΣ προβαίνει σε ανάπτυξη της 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητής Υγειονομικής Μονάδος Εκτάκτων Αναγκών) στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης (ΓΣΝΕ).

Η κατάλληλη διαμόρφωση η οποία έχει ζητηθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, ώστε να μπορεί να δεχτεί, εφόσον απαιτηθεί, ασθενείς, με στόχο να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς Covid-19 εντός του κυρίως νοσοκομείου.

Η 300 ΚΥΜΕΑ θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και Ακτινολογικό Εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση των επιπτώσεων της ασθενείας στον θώρακα. Διευκρινίζεται ότι η Κινητή Υγειονομική Μονάδα Εκτάκτων Αναγκών δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ύστερα από συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο για την πρόοδο των εργασιών διαμόρφωσης της 300 ΚΥΜΕΑ θα ενημερωθεί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη.

*Φωτογραφία: hellasjournal.com