Μακάριος Λαζαρίδης: Το φως στο βάθος του τούνελ είναι πλέον ορατό, ας μην χαλαρώσουμε

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτής Καβάλας της ΝΔ για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει τις αποφάσεις της με γνώμονα την δημόσια υγεία, ενισχύοντας παράλληλα νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, έδωσε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρωινή 93.7 FM» και τους δημοσιογράφους Νίκο Γενικόπουλο και Θόδωρο Θεοδωρίδη.

«Το να βρεις τη λύση στην εξίσωση με συντελεστές την υγεία από τη μία και την οικονομία από την άλλη, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε -και είναι φανερό αυτό- είναι να ακούμε τους επιδημιολόγους και τους λοιμωξιολόγους, με τη συμβολή των οποίων οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση της πανδημίας. Όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη, οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, παρόλα τα παράπονα, τα προβλήματα και τα άγχη της αγοράς, ήταν απολύτως σωστές», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και έφερε ως παραδείγματα τις αποφάσεις να μην γίνουν τα καρναβάλια και να κλείσει ο συνοριακός σταθμός στην Νυμφαία.

Αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε, «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του δεύτερου σφοδρότερου κύματος της πανδημίας. Φαίνεται να υπάρχει μια επιπέδωση της καμπύλης, αλλά την ίδια στιγμή η πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος είναι πάρα πολύ ισχυρή. Φαίνεται πάντως ότι το Σύστημα Υγείας αντέχει, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών και του παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού και την ενίσχυση των ΜΕΘ».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ώρα που θα βγούμε από αυτήν την περιπέτεια είναι κοντά, όμως αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε χαλάρωση των μέτρων. Το αντίθετο, επειδή το φως στο βάθος του τούνελ είναι πλέον ορατό, θα πρέπει να μας δώσει δυνάμεις, παρά την φυσιολογική κούραση όλων μας, για να συνεχίσουμε. Και επειδή τα εμβόλια που έχουν βρεθεί είναι ασφαλή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα καλέσω τις συμπολίτισσές μου και τους συμπολίτες μου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό και πρώτος εγώ θα είμαι εκεί μαζί τους», τόνισε.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον Covid-19, ο κ. Λαζαρίδης έκανε γνωστό ότι θα υπάρχουν ειδικά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, και στις 7 υγειονομικές περιφέρειες. Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου ανήκει και η Καβάλα θα υπάρχουν 129 συνολικά εμβολιαστικά κέντρα με συγκεκριμένες διαδικασίες και με προτεραιοποίηση αυτών που θα εμβολιαστούν. Θα δοθεί προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό, στις κλειστές δομές, σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους και από εκεί και πέρα θα προχωρήσει ο συνολικός εμβολιασμός. Η χώρα μας θα παραλάβει, ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη, 25 εκατομμύρια δόσεις και με δεδομένο ότι το κάθε εμβόλιο έχει δύο δόσεις, συνολικά 12,5 εκατομμύρια εμβόλια, αριθμός που επαρκεί για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της δημοπράτησης του φυσικού αερίου, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός Δεκεμβρίου θα βγει η δημοπράτηση και για την Καβάλα.