Μακάριος: Οφείλουμε να τιμήσουμε τον δάσκαλο, τον Νομάρχη, τον πολιτικό Θόδωρο Καλλιοντζή

Επιστολές του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σε Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους Καβάλας - Πρόταση για ονομασία του Κολυμβητηρίου Καβάλας σε «Κλειστό Κολυμβητήριο Θόδωρου Καλλιοντζή»

Την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης τιμής και μνήμης, ενός πολιτικού μνημοσύνου για τον πρόσφατα εκλιπόντα τέως Νομάρχη Καβάλας Θόδωρο Καλλιοντζή, προτείνει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Με επιστολές του προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και τους Δημάρχους Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι:

«Η πρόσφατη απώλεια του Νομάρχη Θόδωρου Καλλιοντζή μάς συγκλόνισε όλους. Είναι μια απώλεια πρωτίστως για την οικογένειά του, αλλά και για τον τόπο του, για την Καβάλα, που τόσο πολύ δούλεψε και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες μας για το έργο που έκανε. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Θόδωρο και στην οικογένειά του θα ήθελα να προτείνω να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης, ένα πολιτικό μνημόσυνο, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες».

Μέσα από τη συνεργασία όλων, ο κ. Λαζαρίδης δηλώνει σίγουρος «ότι θα βρούμε την κατάλληλη εκδήλωση με την οποία θα πούμε το ύστατο χαίρε, που δεν μπορέσαμε λόγω της πανδημίας, στον δάσκαλο, στον Νομάρχη, στον πολιτικό, μα πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο Θόδωρο Καλλιοντζή».

Απευθυνόμενος ειδικά στον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη, ο κ. Λαζαρίδης προτείνει να εξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η ονομασία του κλειστού κολυμβητηρίου σε «ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ», η κατασκευή του οποίου αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα της θητείας του ως Νομάρχης.