Μακάριος Λαζαρίδης για παλιό Νοσοκομείο: Το είπαμε! Το κάναμε! Συνεχίζουμε!

«Λύθηκε επιτέλους το θέμα με το παλιό Νοσοκομείο-Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του-Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Δήμαρχο Καβάλας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ

Λύση σε ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των Καβαλιωτών, το οποίο αφορά την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου πέτυχαν μετά από συντονισμένες ενέργειες ο Βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης [διαβάστε σχετικά εδώ].

Ειδικότερα, σε συνέχεια των επαφών και των πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, οι κ. Λαζαρίδης και Μουριάδης, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν τις συμπολίτισσσες και τους συμπολίτες τους ότι ύστερα από γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας και με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, «το Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου».

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση- μέσω ιδιωτικής επένδυσης- των εγκαταλελειμμένων εδώ και πάνω από 10 χρόνια οικοπέδου και κτιρίου στην ανατολική είσοδο της πόλης, συνολικού εμβαδού 6.044,3 τ.μ., το οποίο ανήκει κατά 89% στον Δήμο Καβάλας και κατά 11% στο Δημόσιο μέσω της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ακόμη καλύτερη από αυτήν που αρχικά επιδίωκαν οι κ. Λαζαρίδης και Μουριάδης, δηλαδή την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και του Δήμου Καβάλας και μέχρι την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου μέσω της δικαστικής οδού, προκειμένου να προσελκυστούν άμεσα οι υποψήφιοι επενδυτές.

Οι -καθ’ όλα δίκαιες- διεκδικήσεις τους τελικά απέδωσαν ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα και πλέον, οι εξελίξεις επισπεύδονται.

Ο κ. Λαζαρίδης, για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, έκανε την εξής δήλωση:

Είμαι ευτυχής που μία ακόμα συντονισμένη προσπάθεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πιάνει τόπο. Ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου επιτέλους “απελευθερώνεται” για αξιοποίηση, καθώς το Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου.

Η προεκλογική δέσμευσή μου, την οποία επανέλαβα και στη συνέντευξη Τύπου της 11ης Νοεμβρίου 2019, γίνεται πράξη, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Θ. Μουριάδη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τον άριστο τρόπο με τον οποίο πετύχαμε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την ανταπόκρισή τους στο σχετικό αίτημα και τις πρωτοβουλίες που έλαβαν για την υλοποίησή του.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και ότι αυτό το ενοποιητικό όραμα για την Καβάλα του μέλλοντος, στο οποίο αναφέρομαι επανειλημμένα, μπορεί και πρέπει να μας καθοδηγεί διαρκώς.

Το είπαμε! Το κάναμε! Συνεχίζουμε!