Το παλιό νοσοκομείο στα «χέρια» του Δήμου Καβάλας: Ικανοποίηση Δήμητρας Τσανάκα, αλλά και…

Η τ. Δήμαρχος συγχαίρει Μουριάδη, Μακάριο και Απόστολο Αγελαράκη, αλλά «καρφώνει» και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αρνήθηκε να συνεργαστεί «για μικροπολιτικούς λόγους»

Μια «ιστορική απόφαση» για την Καβάλα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, γνωστοποιώντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του ακινήτου του παλιού Νοσοκομείου το οποίο «περνάει» στα χέρια του Δήμου [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εκφράζει σε γραπτή δήλωσή της η Δήμητρα Τσανάκα, κάνοντας λόγο για δικαίωση της ίδιας και των συνεργατών της που, εν τέλει, έφερε τη δικαίωση του Δήμου Καβάλας σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και τ. Δήμαρχος συγχαίρει τον Θόδωρο Μουριάδη, τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριο Λαζαρίδη αλλά και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Καβάλας Απόστολο Αγελαράκη, δίδει τα εύσημα στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και… «καρφώνει» την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «αρνήθηκε να συνεργαστεί για μικροπολιτικούς λόγους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Τσανάκα.

Η συνέχιση των προσπαθειών μας δικαιώνεται…

«Η γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας καθώς και η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, σύμφωνα με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του Παλαιού Νοσοκομείου, συνιστούν αναντίρρητα μια πολύ θετική εξέλιξη για τα συμφέροντα του Δήμου μας και την δικαίωση διαχρονικά των προσπαθειών μας καθώς ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίησή του.

Εμείς ως διοίκηση παίρνοντας το νήμα της διαρκούς και διαχρονικής αυτής διεκδίκησης κάναμε ένα καίριο βήμα μπροστά.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μικροπολιτικούς λόγους αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Η κυβέρνηση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν λειτούργησε με κομματικά κριτήρια αλλά αφουγκράστηκε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και δικαίωσε τον δήμο Καβάλας. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του βουλευτή Καβάλας κυρίου Μακάριου Λαζαρίδη ο οποίος αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της διεκδίκησης αυτής για τον Δήμο Καβάλας και τη στήριξε. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Καβάλας κύριο Μουριάδη, ο οποίος συνέχισε τις προσπάθειές μας υιοθετώντας την πάγια τακτική του Δήμου. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στο νομικό σύμβουλο του Δήμου μας κύριο Απόστολο Αγελαράκη για τις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες του.

Η επόμενη μέρα θα είναι σαφώς μια πιο αισιόδοξη ημέρα.

Απαιτεί όμως σύγχρονη προσέγγιση ως προς τον τρόπο αξιοποίησης, ώστε τα οφέλη για τον Δήμο μας να είναι τα μέγιστα δυνατά».

Δήμητρα Τσανάκα
τ. Δήμαρχος Καβάλας

Στην κεντρική φωτό, η τότε Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με την τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη και τις πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ-ΑΜ-Θ κατά τη διάρκεια «αυτοψίας» τους στο κτίριο του «κάτω» νοσοκομείου