Μακάριος Λαζαρίδης: Περισσότερα από 126 εκ. ευρώ σε εργαζομένους και επιχειρήσεις σε Καβάλα και Θάσο λόγω πανδημίας

Αναλυτικά στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών για τα ποσά που προέρχονται από τα εργαλεία ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

Με το ποσό των 126.521.098 ευρώ έχει ενισχύσει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση εργαζομένους και επιχειρήσεις στην Καβάλα και τη Θάσο που επλήγησαν από την πανδημία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το ποσό αυτό προέρχεται από τα εργαλεία ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όπως το ΤΕΠΙΧ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ενώ υλοποιήθηκαν και σημαντικά μέτρα διατήρησης και τόνωσης της απασχόλησης, όπως είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού και το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία.

Αναλυτικά, στην ΠΕ Καβάλας έχουν χορηγηθεί έως τώρα:
62.636.242 ευρώ συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 6.666 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 9.396,38 ευρώ.
41.901.839 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 374 δάνεια, έχουν ήδη εγκριθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.
7.795.914 ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις για την πρώτη φάση της πανδημίας.
11.008.372 ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζομένους της Καβάλας.
3.178.731 ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζομένους της Θάσου.

«Η δέσμευση ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει μόνος του αποδεικνύεται στην πράξη»

Ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τα συγκεκριμένα στοιχεία, έκανε την εξής δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είχε καθήκον, στάθηκε δίπλα στην κοινωνία.

Δίπλα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Η δέσμευση ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει μόνος του αποδεικνύεται στην πράξη, με το γεγονός ότι μέχρι τώρα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στην Καβάλα και τη Θάσο έχουν ενισχυθεί συνολικά με το ποσό των 126.521.098 ευρώ.

Ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, όσο χρειαστεί και μέχρι να αποτελέσει παρελθόν αυτή η άσχημη περιπέτεια.

Οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε και πάλι».