Μακάριος Λαζαρίδης: Με το εμβόλιο και ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα νικήσουμε!

Το σχόλιο του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία για τους εμβολιασμούς και για όσους είναι καχύποπτοι με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και οι βολές προς τον Αλέξη Τσίπρα

Το ότι «από χθες, μια άλλη, πιο αισιόδοξη μέρα έχει ξημερώσει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Με την έναρξη των εμβολιασμών αρχίσαμε σιγά σιγά να ξαναπαίρνουμε τις ζωές μας πίσω. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι έναν σχεδόν χρόνο μετά, έχει γίνει η απαρχή για την επίτευξη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα» τόνισε ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στον δημοσιογράφο, Δ. Οικονόμου.

«Η επιστήμη», όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «άρχισε να δαμάζει τον ιό και προσδοκούμε πως εντός του νέου έτους ο εφιάλτης της υγειονομικής κρίσης με τα όσα δεινά αυτή επέφερε να αποτελέσει μια κακιά ανάμνηση. Στο χέρι όλων μας είναι πια, εμπιστευόμενοι τους ειδικούς και αξιοποιώντας το δώρο που έκανε στην ανθρωπότητα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η επιστήμη, να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς, νικώντας επιτέλους τον αόρατο εχθρό».

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «με το πέρασμα των ημερών, ακόμα και όσοι είναι καχύποπτοι για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου, θα πειστούν και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Είμαι πεπεισμένος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για μία ακόμη φορά θα νικήσουμε».

Απαντώντας στην κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι η Ελλάδα, ως πρώτη δόση, πήρε αναλογικά ό,τι δικαιούτο, σχεδόν 10.000 εμβόλια, ίδιο αριθμό με τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Υπενθύμισε δε πως, «όταν ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας και στη συνέχεια και ο Πρωθυπουργός είχαν πει ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα στο Δεκέμβριο, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάς μίλησε για “εμπόριο ελπίδας, με ένα εμβόλιο που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί”. Αυτό το εμβόλιο θα κάνει σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, ο κ. Τσίπρας».