Συμφωνία «μαμούθ» Ελλάδας και Ισραήλ: Δημιουργείται Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας

Τι περιλαμβάνει το project του 1,68 δισ. δολαρίων και το «ευχαριστώ» του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και η Elbit Systems πρόκειται να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Η συμφωνία που θα υπογραφεί από το Ισραήλ και την Ελλάδα, αξίας 1,68 δισ. δολαρίων για 20 χρόνια, περιλαμβάνει την προμήθεια 10 αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni), καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί μια επιπλέον έκφραση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών, της στενής συνεργασίας και της φιλίας τους.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benny Gantz, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις που αναπτύσσουμε με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μακρόπνοη συνεργασία, η οποία θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τόσο του Ισραήλ όσο και της Ελλάδας. Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις δύο χώρες και θα προωθήσει την σταθερότητα στη ΜεσόγειοΕυχαριστώ τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας και φίλο μου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη συνεργασία στην προώθηση αυτού του έργου και την έγκρισή του από την Ελληνική Κυβέρνηση».