Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας νοιάζεται μόνο να αποτύχει η Κυβέρνηση

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της πανδημίας

«Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφολογία και το λαϊκισμό. Εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά του αδιέξοδα, προτείνει πράγματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι ένας κουρασμένος αρχηγός, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, που το μόνο που τον νοιάζει είναι να αποτύχει η Κυβέρνηση, δηλαδή η πατρίδα μας».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ντ. Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα, με αφορμή την αντιπολιτευτική τακτική του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «επιχειρεί να επενδύσει σε μαγκάλια και πλατείες αγανακτισμένων, ξεχνώντας προφανώς ότι έχει κυβερνήσει με τρόπο τραγικό για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Πιστεύει δηλαδή ότι μπορεί και πάλι να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2010, 2012 ή 2014 και ο σχεδιασμός του δεν του βγαίνει, διότι η Κυβέρνηση μέσα στην πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική κρίση, με όποιες συνέπειες αυτή φέρνει, προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι τόσο πολύ πετυχημένος στη διαχείριση κρίσεων, που προφανώς θέλει το Συμβούλιο για να μας πει τι να κάνει η Κυβέρνηση. Ας έρθει λοιπόν την Παρασκευή στη συζήτηση στη Βουλή, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός βάσει του συγκεκριμένου άρθρου του Κανονισμού της Βουλής, να μας καταθέσει εκεί, δημοσίως, τις προτάσεις του».

Σχετικά με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρέπεμψε στους τελευταίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που αποτυπώνουν με ακρίβεια την καλύτερη θέση της χώρας μας από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως «η Κυβέρνηση προχωράει τη διαδικασία με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, διαφάνεια, ασφάλεια και χωρίς λάθη».