Παρουσία Παναγιωτόπουλου η Υπογραφή Συμβάσεως μεταξύ ΤΕΘΑ-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων [φωτογραφίες]

Υπογράφηκε σύμβαση μίσθωσης παραχωρήσεως για τη στέγαση εκπαιδευομένων από τα ΗΑΕ σε χώρο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμύνης

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε την, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, στην υπογραφή συμβάσεως μισθώσεως παραχωρήσεως για τη στέγαση εκπαιδευομένων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε χώρο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ).

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Διευθυντή του ΤΕΘΑ Αντιστρατήγου ε.α. Αντωνίου Κονδύλη και του Ακολούθου Αμύνης των ΗΑΕ στην Ελλάδα Ταξιάρχου Γιασίμ Σουράφα (Jassim Abdulla Adbul Latif Jassim Shurafa), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα Σουλεϊμάν Χαμίντ Αλμαζρούι (Sulaiman Hamid Almazroui).

Προβλέπει την παραχώρηση έναντι αντιτίμου, εκτάσεως 88.349 τ.μ. εκ του Στρατοπέδου «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής για μια δεκαετία, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη στέγαση και εξυπηρέτηση εκπαιδευομένου προσωπικού των ΗΑΕ στην ΕΑΒ Α.Ε.

Οι εγκαταστάσεις που θα αναγερθούν θα είναι σύμφωνες με την κείμενη εθνική Νομοθεσία και μετά την πάροδο του εδαφονομίου των 10 ετών (ή της παράτασης που αμοιβαίως συμφωνηθεί) θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ.