Πάρκινγκ «Ροδόπη»: Και ο Χρήστος Ποτόλιας υπέρ της ελεύθερης χρήσης του από τους Καβαλιώτες

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά το θέμα να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Το πάρκινγκ της «Ροδόπης» «σφραγίστηκε» στις 9 Ιανουαρίου 2021 και μετά και την απόρριψη της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής ανάκλησης της σχετικής απόφασης από το Δικαστήριο, ο χώρος δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με το πρότερο καθεστώς [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Ο Χρήστος Ποτόλιας κάνει λόγο για «πολύ κλάμα» που «πέφτει» τελευταία τόσο για το «λουκέτο» της «Ροδόπης» όσο και για τους χώρους στάθμευσης γενικά, δίχως όμως να γίνεται ουσιαστική συζήτηση για άλλα, πιο σοβαρά ζητήματα που άπτονται του «κυκλοφοριακού» της Καβάλας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέτει δημόσια την πρόταση της παράταξής του να αποδοθεί η «Ροδόπη» ως «ελεύθερος» χώρος πάρκινκγ για όλους τους δημότες της Καβάλας και ζητά η πρότασή του να συζητηθεί και να υπερψηφιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής-πρότασης Ποτόλια-Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Πολύ κλάμα πέφτει τελευταία για τους χώρους στάθμευσης στην πόλη μας. Βέβαια κουβέντα δε γίνεται συνολικά για το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη στο κέντρο και στις συνοικίες. Ένα χάος και ασχήμια που προέκυψε από την άναρχη ανοικοδόμηση, η οποία μαζί με την εμπορευματοποίηση της γης και την αντιπαροχή, δημιούργησαν μία πόλη από στολίδι σε φυσική ομορφιά, σε εφιάλτη για τους κατοίκους της.

Για τίποτε από τα παραπάνω δεν γίνεται λόγος από τις παρατάξεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν και για το χάλι που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά στην πόλη.

Μόνο το κλάμα τους ακούγεται:

Τι θα γίνει τώρα που έκλεισε το παρκινγκ για την κυκλοφορία στο κέντρο; Τι θα γίνει αν κλείσουν κι άλλα; Άλλωστε, απ’ ότι λένε, κανένα δεν είναι νόμιμο! Βέβαια δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πουν, είναι “νόμιμο” να βρίσκονται όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι δημότες να κατεβαίνουν στο κέντρο με το ΙΧ αυτοκίνητο τους, αφού ουσιαστικά η μαζική συγκοινωνία δεν υπάρχει; Είναι “νόμιμο” να μην υπάρχουν περιμετρικά του κέντρου παρκινγκ, ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα στο κέντρο; Θα το ξαναπούμε, είναι “νόμιμη” η ελεγχόμενη στάθμευση σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Μία είναι η λύση που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (18-01-2021), να πάρει απόφαση για το άνοιγμα του παρκινγκ εδώ και τώρα.
  • Η λειτουργία του να γίνει με υπαλλήλους του Δήμου.
  • Η χρήση του να είναι δωρεάν από τους δημότες».