Επίσκεψη του Μακάριου Λαζαρίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας [φωτογραφίες]

«Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, εν μέσω της πανδημίας, ενισχύθηκε με 133 άτομα προσωπικό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ-Ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος

Τις θερμές του ευχαριστίες του στο ιατρικό, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό και το διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για τις συγκινητικές και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειές τους σχετικά με την αντιμετώπιση των περιστατικών με Covid-19 -και όχι μόνο αυτών- εξέφρασε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, στη διάρκεια της επίσκεψής του την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κατά τη συνάντησή του με το Διοικητή και τον αναπληρωτή Διοικητή, κ. Ντ. Κλειτσιώτη και Αχ. Γερόπουλο αντίστοιχα, παρουσία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Β. Καμπουρίδη και της προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, κυρίας Κ. Πετράκη, ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα και για τον απόλυτα επιτυχημένο -κατά κοινή ομολογία- τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου αυτήν την πολύ διαφορετική και δύσκολη περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, προκειμένου να λάβει τέλος η άσχημη αυτή περιπέτεια, μετά την οποία, όπως εκτίμησε ο βουλευτής, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ενισχυμένο σε σχέση με πριν. Όσον αφορά το νέο έτος, υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι απαραίτητες αλλαγές για την αντιμετώπιση παθογενειών πολλών δεκαετιών.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

Επισκέφθηκα σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας προκειμένου να εκφράσω από κοντά τις θερμές ευχαριστίες μου στη Διοίκηση και το προσωπικό για την πολύτιμη συνεισφορά τους όλους αυτούς τους μήνες στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια θετική είδηση από το δύσκολο 2020 ήταν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βγαίνει, όχι απλά αλώβητο, αλλά ενισχυμένο από την υγειονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, η Κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση κατά 10% του συνολικού αριθμού όσων υπηρετούν στο χώρο της Υγείας έναντι του 2019, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 4.600 απλές κλίνες COVID, υπερδιπλασιάστηκαν τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας από 557 σε 1.322 φτάνοντας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δημιουργήθηκαν 500 κινητές ομάδες υγείας από τον ΕΟΔΥ. Συνολικά, οι δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ, έναντι του προηγούμενου έτους.

Ειδικά το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, εν μέσω της πανδημίας, ενισχύθηκε με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό, με 133 άτομα. Και η ενίσχυση αυτή θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστή στις δεσμεύσεις της, παραμένει δίπλα στον πολίτη.