Μ. Παπαδόπουλος σε Θ. Μουριάδη: Θα έρθουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο εάν…

«Τελεσίγραφο» του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας στον Δήμαρχο Καβάλας - Αίτημα για «ειλικρινή διάλογο χωρίς απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες»

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας [διαβάστε την ημερήσια διάταξη πατώντας εδώ], μετά την πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια συνεδρίασης για το 2021 [περισσότερα εδώ].

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 11:00 το πρωί, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης έχει καλέσει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο «ρήγμα» των σχέσεων Διοίκησης-Αντιπολίτευσης που έχει οδηγήσει σε φαινόμενα αποχής από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λίγες ώρες πριν, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Πεφάνη, διευκρινίζει ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα είναι «παρών» τόσο στη σύσκεψη των επικεφαλής όσο και στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνον εφόσον τηρηθούν από τη μεριά της Διοίκησης τέσσερις [4] προϋποθέσεις.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής Παπαδόπουλου.

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ειλικρινής διάλογος χωρίς απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες»

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
είχαμε την ελπίδα ότι, με την αποχή της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αλλάζατε στάση απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις, δείχνοντας επιτέλους σεβασμό στον ρόλο τους, αλλά και στον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς, αντί να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την κατάσταση, επιλέξατε να την κάνετε χειρότερη.

Σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας θα συμμετέχει τόσο στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όσο και στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που ορίστηκαν και οι δύο για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021), υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Να ανακαλέσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τις απαράδεκτες επιστολές προς παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους με τις οποίες τους απειλεί με πειθαρχικά μέτρα, επειδή  απέχουν από τις συνεδριάσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου σε διάφορα κρίσιμα θέματα του Δήμου.
  2. Να αποδοκιμάσει ο Δήμαρχος το αντιδημοκρατικό και εκβιαστικό περιεχόμενο των επιστολών.
  3. Να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος για τους λανθασμένους χειρισμούς του που οδήγησαν στο κλείσιμο του πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και φυσικά για τις συκοφαντίες που αναπαράγει σε βάρος των παρατάξεων, και ειδικά της δικής μας παράταξης.
  4. Να δεσμευτεί ο Δήμαρχος ότι θα υλοποιήσει άμεσα όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικητικών οργάνων των νομικών προσώπων του Δήμου οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Κύριε Δήμαρχε,
κύριε Πρόεδρε,
θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις πρωτοβουλίες σας για έναν ειλικρινή, δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χωρίς απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες».