Συνάντηση Μουριάδη-Αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο με «αχτίδες» συναίνεσης αλλά και απουσίες

Ποιοι ανταποκρίθηκαν στο «προσκλητήριο» του Δημάρχου Καβάλας και ποιοι επιμένουν στον «ανένδοτο» - Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του δημαρχιακού γραφείου

Το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας είχε καλέσει στο γραφείο του στο Δημαρχείο τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με στόχο τη συναίνεση μετά και τις «αρρυθμίες» που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την Αντιπολίτευση το «παρών» έδωσαν η τ. Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα [Ανάσα για τον Δήμο], ο Βαγγέλης Παππάς [Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση], Χρήστος Ποτόλιας [Λαϊκή Συσπείρωση] και Δημήτρης Βογιατζής [Ελληνική Αυγή για την Καβάλα] οι προσήλθαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο περίπου στις 11:00 το πρωί.

Όλοι προσήλθαν στη συνάντηση δίχως να κάνουν κάποια δήλωση. Άπαντες, πλην της κ. Τσανάκα, αποχώρησαν λίγο πριν τις 13:00, με την τ. Δήμαρχο να παραμένει εντός του γραφείου του κ. Μουριάδη για ένα επιπλέον τέταρτο της ώρας περίπου.

Οι λεπτομέρειες των όσων συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του δημαρχιακού γραφείου δεν έγιναν γνωστό, ωστόσο ο κ. Μουριάδης και η κ. Τσανάκα άφησαν να εννοηθεί ότι «έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα» και ότι «είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεση μιας λύσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα, μάλλον θα πραγματοποιηθεί.

Στο «προσκλητήριο» συναίνεσης Μουριάδη δεν ανταποκρίθηκαν οι κ.κ. Μάκης Παπαδόπουλος [Ο Τόπος της Ζωής μας], Άρης Βέρρος [Συμπαράταξη Πολιτών] και Νίκος Ξανθόπουλος [Συνεργασία για την Καβάλα] προοικονομώντας και την απουσία τους από την απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.